Sport

2016.09.17. 22:29

MVSI: Öt „ösztöndíjas” a EYOF-re

Miskolc - Feczkó Csanád, Faragó Petra, Posta Réka, Vécsei Réka, Bacsa Fanni extra felkészülési támogatást kap.

Miskolc - Feczkó Csanád, Faragó Petra, Posta Réka, Vécsei Réka, Bacsa Fanni extra felkészülési támogatást kap.

Az ifjúsági olimpiának nevezett, 2017. évi nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) nevet viselő rendezvényt jövőre Győrben rendezik. Ezen sok magyar fiatal akar részt venni, jó eredményt elérni, köztük a MVSI versenyzői is, akik közül ötöt extra támogatásban részesít jövő év július 31-ig, az EYOF zárásáig a miskolci szervezet. A Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Illyés Miklós jelentette be azt, hogy olyan, az élsport fejlesztését szolgáló programot dolgoztak ki, amelynek keretében az MVSI azon versenyzőit támogatják, akik nemzetközi és hazai szinten is a legeredményesebben szerepelnek a sportolói állományukból.

Havi 25 ezer

Az ösztöndíjnak nevezett, felkészítési támogatást öten kapnak, név szerint Feczkó Csanád és Faragó Petra cselgáncsozók, Posta Réka kajakozó, Vécsei Réka úszó, valamint Bacsa Fanni atléta. A felsoroltak ezen időszak alatt személyenként havi nettó 25 ezer forintban részesülnek.

– Tudomásom szerint az országban egyedülálló, hogy sportiskolai, utánpótlás-versenyzők ilyen támogatásban részesülnek – mondta Illyés Miklós. – Az újszerű kezdeményezéssel olyanokat kívánunk segíteni, akik sportágukban már ismertek és szép jövő előtt állnak. Ez a juttatás egyébként egy plusz, ugyanis a felkészülésükhöz szükséges feltételeket, a versenyeken való indulásukat eddig is biztosította az MVSI és a jövőben is fogja, de ezzel az extra támogatással jelezni kívántunk, hogy még nagyobb figyelmet kapnak. Mivel 18 év alatti sportolókról van szó, ezért nemcsak velük, hanem a szüleikkel is szerződünk, ezért hívtuk meg őket.

Illyés Miklós arra a kérdésre, hogy végleges-e támogatott sportolók száma, illetve, hogy bővíthető-e tovább a kör, ezt válaszolta: öten biztosan nem fognak kiesni ebből, de ha valaki az MVSI tagjai közül a közeljövőben kiemelkedő eredményt érne el, olyat, amivel berobbanna sportága hazai élmezőnyébe és nemzetközi szinten is jegyzett eredményeket produkálna, akkor ezt figyelembe vennék, de nagy meglepetés lenne, ha ilyen rövid idő alatt, mint ami az EYOF-ig hátra van, feltűnne valaki.

- ÉM-BCS -


A szakmai vezető felsorolása

Az MVSI szakmai vezetője, Deák-Bárdos Mihály a bejelentés után ismertette az „ösztöndíjasok” közelmúltbeli eredményeit, hogy Bacsa Fanni a serdülő atlétikai országos bajnokságon 80 méteres gátfutásban és távolugrásban nyert aranyat, és a magyar válogatott tagja lesz az 5 nemzet viadalon; hogy Feczkó Csanád a finnországi cselgáncs Eb-n ezüstérmet szerzett az 50 kilogrammosok között; hogy Faragó Petra cselgáncs ifjúsági magyar bajnoki és diákolimpiai bajnoki címe mellett Európa Kupán lett bronzérmes; hogy Posta Réka kajak egyes 500 méteren és 1000 méteren nyert magyar bajnoki aranyat, és a szegedi ORV-n képviseli Magyarországot szeptember 23–25. között; hogy Vécsei Réka az ifi országos úszóbajnokságon 200 méter mellen, a serdülő ob-n 200 és 100 méter mellen lett első, hogy ORV-viadalon utóbbi két szám mellett a 4x100-as vegyes váltó tagjaként nyert aranyat. Deák-Bárdos Mihály azt is elmondta, hogy a III. korcsoportos diákolimpián a Szilágyi Dezső Általános Iskola első helyen végzett leány kosárlabdacsapatának 9 MVSI-s sportoló is a tagja volt, illetve hogy ezen sportágban új edző kezdett el dolgozni Stefánné Hegedűs Zsuzsa személyében, továbbá, hogy a röplabdázóknál két frissen szerződtetett edző, Veresné Gáspár Éva és Szajkó Tímea állt munkába. A szakmai vezető arról is beszámolt, májusban 944 fős volt a sportlói létszáma az MVSI-nek, és abbeli reményének adott hangot, hogy hamarosan 1000-nél is több fiatal sportol a színeikben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!