Sport

2016.04.17. 17:32

Ezernél is több Szarvasűző futott Eger és Miskolc között

Miskolc - A Pajzán Majális, a Trónfosztók és a Vaccsusz­irunáj Bükki Műhely sikere.

Miskolc - A Pajzán Majális, a Trónfosztók és a Vaccsusz­irunáj Bükki Műhely sikere.

Április 9-én rendezte meg a Miskolci Egyetem Atlétikai és Futball Club a 26. Bosch-Szarvasűzők országos váltófutóversenyt, Eger és Miskolc között 84 kilométert kellett leküzdeniük a résztvevőknek a Bükki Nemzeti Parkon (Felsőtárkány–Rejtek–Nagymező–Szentlélek–Ómassa) keresztül.

A távot 79 csapat teljesítette, a résztvevők száma meghaladta az ezer főt. A Szarvasűzők első kategóriájában, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (Váltófutó MEFOB) 27 csapat ért célba, közülük leggyorsabban a Szegedi Tudományegyetemet képviselő „Pajzán Majális”, 5 óra 19 perces idővel.

A Váltófutó MEFOB második helyezettje az egri Eszterházy Károly Főiskola lett, a bronzérmet pedig a Debreceni Egyetem szerezte meg. Az Open (nyílt) kategóriában a felsőoktatási intézmények hallgatói mellett szabadon indulhattak a futótársadalom képviselői.

A kategória győztese a „Trónfosztók” fantázia­nevű csapat lett, 5 óra 11 perces idővel. Az idei verseny egyik különlegessége volt, hogy a szervezők 5 fős csapatok részére is hirdettek kategóriát, amelyek tagjai „félmaratoni” távokat felvállalva teljesítették az Eger–Miskolc távolságot, közülük a Vaccsuszirunáj Bükki Műhely névre hallgató alakulat volt a legeredményesebb.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!