Sport

2016.03.06. 21:31

Vegyész RC: Nem adtak esélyt, sem szettet a sümegieknek

Kazincbarcika - Idegenben zárta az alapszakaszt szombaton a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.

Kazincbarcika - Idegenben zárta az alapszakaszt szombaton a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.

A meccs első szettje barcikai nyitással és hazai ponttal kezdődött, aztán Kovács Z. rossz fogadásai után 4-1 lett az állás. Szabó D. ászértékű szerváival 5-5-re módosult az eredmény, nagyrészt neki volt köszönhető, hogy az első technikai időnél 5-8-ra vezetett a Vegyész.

A továbbiakban sem tudtak mit kezdeni Szabóval a házigazdák (5-10), csak az időkérést tudták meglépni. Ezután Árva pillanatai következtek: jó fogadás után bombaerős ütés (8-13). Juhász nyitása a hálóban ült, viszont ismét Árva lett az ideiglenes főszereplő. Banai centerben mozgott jól (11-16), míg 13-19-nél újra a hazai szakvezető kért pauzát.

Ezen játékmegszakítás nem hozta meg a sümegiek által várt változást, csak pillanatok kérdése volt az, hogy a VRCK mikor vet véget a játszmának, ez végül Banainak jutott (19-25).

A látogatók mozdultak

A második felvonás Szabó D. bombájával indult, no és Toronyai jó nyitásaival (0-3). A vendégeket Kaposi tréfálta meg (3-3), és folytatódott a kiegyenlített csata.

Mindkét csapat hozta a támadásait (7-8) ebben az időszakban, 11-13-nál az SRE mestere avatkozott közbe. 15-16-nál érte a feleket a második technikai idő, ahonnan az észak-borsodiak tudtak elmozdulni, s ebben Banai húzott szervái is benne voltak (15-19).

Újfent pihenőt kért a Sümeg, Németh nyitásai okoztak is némi riadalmat a Vegyésznél. Árva és Szabó D. lökete azonban tudatosította a dunántúliakban, hogy nem nagyon terem számukra babér, s ugyan Dolgos még pontot szerzett, de Szabó D. sáncos ütése meghozta a 0-2-t.

Érkeztek a cserék

A harmadik szettben Toronyai keményen bekezdett (0-4), Németh-edző azonnal reagált a szituációra. Teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy ki a jobb (2-8), ám a sümegiek mestere azért másodszor is korán „időzött” (3-10).

Toma Sándor cserékre szánta el magát, bejött a VRCK-nál Surányi, Kozsla, Bokor és Csányi is. 5-16-nál volt a második technikai szünet a játszmában, majd Toronyai nyitott és alakult az eredmény 8–22-re. A hajrában Budai is lehetőséget kapott a barcikai szakvezetőtől, az ő szervájával született meg a találkozó utolsó egysége.

Az már korábban eldőlt, hogy a VRCK a 3. helyen zárta az alapszakaszt, szombaton jöhet a Dunaferr elleni negyeddöntő első felvonása, Kazincbarcikán.

ÉM-MI,GF


Jegyzőkönyv

Sümegi RE – Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (-19, -20, -9)

Sümeg, 100 néző. V.: Kiss, Szabó.

Sümegi RE: Bolvári, Kaposi, Lesznyik, Soós, Dolgos, Németh. Csere: Récsei (liberó), Kotin, Nagy. Edző: Németh Ödön.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Szabó D., Banai, Juhász, Kovács Z., Árva. Csere: Bene (liberó), Dudás (liberó), Surányi, Kozsla, Budai, Bokor, Csányi. Edző: Toma Sándor.

Németh Ödön: – Az első két játszmában még tartottuk magunkat, de aztán egyértelműen a jobbik csapat győzött. Gratulálok, sok sikert kívánok a vendégeknek, mi pedig dolgozunk tovább, elértük a célunkat, a legjobb nyolc között vagyunk.

Toma Sándor: – Örülök a győzelemnek, fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, és megérdemelten nyertünk még ilyen különbséggel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!