Sport

2016.03.29. 10:18

Pontot szereztek a vasutasok, de akár több is lehetett volna

Miskolc - Ötszettes meccset vívott idegenben az élvonalbeli miskolci női röplabdacsapat.

Miskolc - Ötszettes meccset vívott idegenben az élvonalbeli miskolci női röplabdacsapat.

A 9–12. helyért zajló rájátszás hétvégi, 1. fordulójában szombaton délelőtt a fővárosban szerepelt az Albrecht-MVSC-MVSI alakulata. A csata első szettjének első részében kicsit még az öltözőben voltak a vendégek, viszont a házigazda sorra gyűjtögette a pontokat (11-6). 15-15-nél azonban egál lett az állás, köszönhetően annak, hogy a borsodiak fogadása feljavult, így voltak támadások és egy-két hatékony blokk is. Szajkóék nagy szívvel, lelkesen, ugyanakkor higgadtan röplabdáztak (21-23), s igazi csapatmunkának köszönhetően megszerezték a vezetést.

Kiváló harmadik

A második felvonásban úgy gondolták a zöld-fehérek, hogy az eredmény „magától” is jönni fog, de nem így történt: 6-4, 11-7, 17-10 volt a TFSE javára, s már látszódott, hogy innen nem tud visszakapaszkodni a miskolci együttes. Kerekes Attila 22-11-nél kettős cserét is eszközölt, inkább már csak taktikai szempontból, hogy Nagy Zs., és Mészáros is rápihenhessen a folytatásra.

A szünetben sikerült rendezni a sorokat, így a harmadik játszmának egy teljesen más MVSC vágott neki. Olyan szinten volt a koncentráció az Albrechtnél, mint az első szett második felében, s a közös munka hozta az 1-7-t, majd az 5-16-ot. Abszolút felnőttek a feladathoz a miskolciak – akiknél többen is jól szerváltak –, s ugyan a TFSE zárkózott (16-20), az odafigyelő vendégeket nem tudták befogni. Mindez ekkor azt is jelentette, hogy ezzel a rész­sikerrel már biztosan megszerezte első 2015/2016-os bajnoki pontját a miskolci gárda.

Eldöntött kimenetel

A negyedik menetnek a TFSE abban a tudatban indult, hogyha nem nyernek, akkor bukják a mérkőzést, Szajkóék pedig éppen ellenkező felhanggal. 10-6-ig jobbára az történt a parketten, mint amit a házigazda gondolt, ám ekkor Kiss E. szervái gondot okoztak számukra, így hamar 10-11 lett. 11-14-nél tovább lehetett reménykedni, csakhogy itt jött egy miskolci rövidzárlat, egy 9-0-s fővárosi sorozat eldöntötte a játszma kimenetelét, az időkérés sem segített.

A befejező játékban előbb 4-1 volt, aztán 7-3, a térfélcsere pedig 8-5-nél következett be. Mindez, a hátrány negatív hatással volt az Albrecht harci kedvére, és emellett bírói döntések sem az MVSC malmára hajtották a vizet. Kiss E.-nek még voltak pozitív megmozdulásai, ám a szett elúszott és a meccs is, amit sajnálhatnak Kerekes Attila tanítványai, hiszen az egy pontnál többet is begyűjthettek volna, bár az eddigiek fényében ez az eredmény is bravúrnak számít.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

TFSE – Albrecht-MVSC-MVSI

3:2 (-24, 12, -19, 20, 8)

Budapest, 30 néző. V.: Nagy, Halász.

TFSE: Neizer, Tóth E., Kiss V., Hegedűs, Szalma, Molnár A. Csere: Dobos (liberó), Szabó D. (liberó), Körmendi. Edző: Bóta Enikő.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Szajkó, Nagy Zs., Mészáros, Egri. Csere: Sinai (liberó), Zsofnyák, Kocsis. Edző: Kerekes Attila.

Bóta Enikő: – Csak a győzelemnek tudok örülni.

Kerekes Attila: – Úgy gondolom, hogy ma inkább veszítettünk két pontot, mint nyertünk egyet, mert ezen a mérkőzésen benne volt a lányokban a győzelem. Remélem, hogy ez a teljesítmény erőt ad a következő meccsekre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!