Sport

2015.09.28. 13:02

DVTK Jegesmedvék: Hat pontért "vállalták" a hosszú utat

Hétfőn és kedden romániai mérkőzések várnak a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongozóira.

Hétfőn és kedden romániai mérkőzések várnak a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongozóira.A Macik hétfőn, helyi idő szerint 19 órától a HSC Csíkszereda vendégeként lépnek jégre, míg kedden 18 óra 30 perctől az ASC Corona Brasov gárdájának otthonában küzdenek a pontokért.

Szombaton mentek

– A korábbi gyakorlatot követtük, már ami az utazást illeti – mondta Mayer Péter, a miskolciak vezetőedzője. – A játékosok bioritmusa jobban alkalmazkodik az éjszakai buszozáshoz, mint a nappali, egész napos dőléshez és boruláshoz. Ennek szellemében vasárnap délután edzést tartottunk Csíkszeredán és este már mindenki nyugodt körülmények között térhetett nyugovóra.

A trénerrel ezután áttértünk a találkozók szakmai hátterének boncolgatására és persze az esélyekről is szót váltottunk.

– Ezeken a túrákon leginkább az emberelőnyös és -hátrányos játék válik döntővé – folytatta a szakember. – Nézzük az előzőt: kérdés, hogy mennyi előnyt kapunk, vagy inkább harcolunk ki. Aztán következik a cicázás és ha fórjainkat jó százalékban értékesítjük, akkor ez már fél győzelmet hozhat. Aztán természetesen velünk is előfordul, hogy szabálytalankodunk, hiszen ez benne van a játékban. Megint kérdés, hogy hány ilyen szituációba kényszerülünk és ezeket miként védekezzük ki.

A hazai pálya

Mayer Péter hangsúlyozta, hogy az otthoni környezet egyfajta előnnyel mindig jár: pihentebbek a vendéglátók, akiket közönségük nagy számban bíztat és néha a bíráskodásból is származik „haszon”. Ezeket azonban ki kell védeni, ezekhez alkalmazkodni kell.

– Nem hokizhatunk fél gőzzel és könnyelműen, csak összeszedetten és koncentráltam – közölte a vezetőedző. – A híradásokkal sem szabad foglalkoznunk. Ugyanis olyan információk terjedtek el, hogy az idén gyengébbek a csíkiek, mint tavaly, ilyen azonban nincs. A két csapat a pályán dönti el a pontok sorsát, mégpedig a pillanatnyi formának és idegállapotnak megfelelően. A Mol Liga teljesen kiegyensúlyozott, napjainkban gyenge, vagy közepes teljesítmény kevés. A liga erejét bizonyítja, hogy bárki, bárki ellen bármit csinálhat. Ez azonban a mi esetünkben semmit nem jelent: valamennyi összecsapásunkat meg akarjuk nyerni, mindig a 3 pontért futunk ki a jégre. Így teszünk Csíkszeredán és Brassóban is.

ÉM-KT


Itthon maradtak

Mayer Péter elmondta, hogy játékosaik közül a kapus Guggenberger sérülése miatt nem utazott el Romániába, míg a fiatal Győrfy a Macik U20-as csapatában játszott mérkőzést, ezért maradt itthon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!