Sport

2015.08.24. 19:52

41. Kassa Rally - Friedmannék első komoly sikere

Miskolc - A miskolci páros Kassán fölényesen nyerte meg a Rallye2-es bajnokság abszolút értékelését.

Miskolc - A miskolci páros Kassán fölényesen nyerte meg a Rallye2-es bajnokság abszolút értékelését.

Az első komolyabb sikerét könyvelhette el a Rallye2-es bajnokságban a Friedmann Zsolt, dr. Kovács Annamária kettős. A miskolci páros ugyanis több mint félperces előnyt kiautózva, abszolútban megnyerte a másod osztály értékelését a 41. Kassa Rallyn. Friedmannék tudatosan, szisztematikusan építik föl a karrierjüket: az esztendő első részében sprintversenyeken szokták a Subaru Imprezát, majd a Rallye2-es sorozatban is fokozatosan lépdeltek előre. A pilóta bízik benne, hogy a kassai győzelem csak az első lépcsőfok a siker útján.

- Már készítettünk otthon egy polcot, ahová gyűjtjük a serlegeinket – avatott be Friedmann Zsolt. – Eddig elég szegénykés volt a termés, de bízom benne, hogy a kassai győzelemmel beindultunk. Rengeteget kell még tanulnom az autóversenyzésből, ezért kimondottan örülök annak, hogy Kazár Miklós csapatában folytathatom a pályafutásomat. A Maximmun Racing Team garanciát jelent a fejlődésre, innentől kezdve csak rajtam, rajtunk múlnak az újabb sikerek.

Friedmann Zsoltnak és dr. Kovács Annamáriának nagyon sokat jelentett a kassai elsőség, hiszen eddig a legjobb eredményük egy veszprémi bronzérem volt a Rallye2-es sorozatban. A Felvidéken azonban kiváló teljesítménnyel zártak az élen.

- Szerencsére még bőven van az autóban, és bennünk is – mondta a pilóta. – A jövőre nézve ez mindenképpen jó hír, hiszen azon dolgozunk, hogy egyre sikeresebbek legyünk. Kazár Mikitől rengeteg segítséget kapunk, amit igyekszünk hasznosítani a versenyhétvégéken. Lassan közeledik a szezon vége, de minden lehetőséget ki akarunk használni, hogy fejlődjünk. A csapatváltásunk erre garancia, egyre jobbak és jobbak leszünk, ez szinte biztos.

ÉM-ME


Kassa, Miskolc - Kazár Miklós a versenyt, Herczig Norbert pedig a bajnokságot nyerte meg a 41. Kassa Rallyn. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!