Sport

2015.04.29. 12:07

Vegyész RC: Remélik, hogy lesz szombati

Kazincbarcika - Szerdán 18 órától Dági KSE – Vegyész RC mérkőzés lesz a férfi röplabda NB I-ben.

Kazincbarcika - Szerdán 18 órától Dági KSE – Vegyész RC mérkőzés lesz a férfi röplabda NB I-ben.Egy „mega”, ötszettes csatát vívott egymással szombaton a Vegyész RC Kazincbarcika, valamint a Dági KSE együttese a férfi röplabda NB I 3. helyéért zajló rájátszásban, annak is a harmadik találkozóján. Mivel a meccset a vendég dunántúliak hozták 3:2-re, így ők vezetnek 2-1-re az egyik fél három sikeréig tartó párharcban.

Az utolsó pontig

– Ezúttal az döntött a dágiak javára, hogy mentálisan picivel jobbak voltak – nyilatkozta lapunknak Dudás András, a Vegyész RC vezetőedzője. – Az első két szettet nagy küzdelemben hoztuk, de én még ekkor sem nyugodtam meg, hiszen a röplabda képes nagy fordulatokat produkálni. Itt mindig az utolsó pontig harcolni kell, ameddig az nincs meg, fordíthat az ellenfél. Ez nem az a sportág, amelybe belefér az alibi, az időhúzás, van egy határ, a huszonöt pont, amit el kell érni, illetve az, hogy két egység különbség legyen közte… A harmadik játszmában jelentős előnyre tett szert a Dág, ahonnan vissza tudtunk kapaszkodni, mentünk utánuk, ez azonban rengeteg energiát elvitt. A negyedik felvonásban is megvolt a san­szunk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, de bejöttek egyéni, nem kikényszerített hibák, és a vendégek fölénk tudtak kerekedni. Az utolsó menetben 5-10 volt oda, innen felzárkóztunk, egyenlítettünk 11-11-re, ám a végső pillanatokban már nem voltunk elég frissek.

Nem lesz nyugodt…

Amennyiben a dágiak most nyernek, úgy megkaparintják a bronzérmet, ellenkező esetben szombaton következhet a mindent eldöntő ötödik összecsapás Kazincbarcikán. Mégis miként lehet pszichésen maximálisan felkészülni egy ilyen kiélezett, „vagy-vagy” szituációra? – tettük fel ezen kérdést Dudás Andrásnak.

– Szerintem a Dág sem lesz nyugodt, merthogy számukra az a tét, hogy otthon lezárhatják a párharcot – fogalmazott a barcikaiak szakvezetője. – Így, hogy a múlt hét végén itthon kikaptunk, pár százalékkal csökkentek az esélyeink, de mindegyik közös meccsünk szoros volt, úgyhogy tényleg minden előfordulhat, mert az erők egyenlőek. A feszültség minden egyes játékosban másképpen csapódik le, van, aki ideges, járkál, de van, aki optimistán tekint egy ilyen mérkőzés elé, teljesen pozitívan várja, nagyon szeretné megmutatni magát. Bízom benne, hogy nálunk az utóbbi kategóriából lesz a több… Egy-két szerkezeti váltást eszközölni fogunk az előzőekhez képest, meglátjuk, hogy ezen lépések miként fognak elsülni. Remélem, jól, ami azt jelenti, hogy szombaton lesz még meccs…

Segítettek

A szombati mérkőzés előtt adománygyűjtést rendeztek a sportcsarnokban, mégpedig egy izomsorvadásban szenvedő múcsonyi fiatalember, Dávid javára. Az akció során jelentős összeg gyűlt össze, amelyet a Vegyész RC négy tagja – Bokor Elek, Toronyai Miklós, Blázsovics Péter és Csányi Tamás – adott át hétfőn délután a család részére. „Örülünk, hogy segíthettünk” – tette hozzá mindehhez Dudás András.

Az eddigi mérkőzések a bronzcsatában

1. mérkőzés (április 18.): Vegyész RC – Dági KSE 3:0 (23, 19, 24)


2. mérkőzés (április 22.): Dági KSE – Vegyész RC 3:1 (20, -14, 23, 24)



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!