Sport

2015.01.22. 15:09

Helyi erőkkel "operálnak" Tibolddarócon

Tibolddaróc - A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Miskolc Dél-csoportját Tibolddaróc csapata vezeti.

Tibolddaróc - A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Miskolc Dél-csoportját Tibolddaróc csapata vezeti.A bükkaljaiak imponáló őszt produkáltak: tizenhárom találkozójukból tizenegyet megnyertek, mérlegükbe mindössze egy-egy döntetlen és vereség csúszott. Ötvenháromszor vették be ellenfeleik kapuját, saját hálójuk pedig csak tizenkilencszer rezdült, és jelenleg 2 ponttal előzik meg a második helyezett Ónodot.

Fájó pontok

– A rajt előtt az volt a célunk, hogy visszahozzuk Darócra az egykor nálunk szerepelt jó képességű felnőtteket és fiatalokat – közölte Szűcs Levente edző. – A vágyunk pedig az volt, hogy megnyerjük a megyei III. osztályú pontvadászatot és visszajussunk a megyei kettőbe, ahol korábban már jártunk. Alapvetően megtettük a magunkét, de hiányérzetünk is maradt. Az Ónod elleni hazai rangadónk 87. percében már 3-1-re vezettünk, végül mégis meg kellett elégednünk a 3-3-as döntetlennel. Azóta már jól tudjuk, hogy a végelszámoláskor nagyon fog hiányozni ez az elherdált két pont. Ettől még tragikusabban alakult a kisgyőri összecsapásunk. Ott három perc alatt 3 gólt szedtünk össze és végül 5-2-re buktunk. Itt jegyzem meg, hogy a Sajóöröst viszont csak kis szerencsével gyűrtük le, vagyis nem szidhatjuk Fortunát. Jómagam úgy számolok, hogy mellettünk ez a három gárda szólhat bele a végelszámolásba. Mivel nem tudtunk tisztes előnnyel meglépni a mezőnytől, s bár nekünk áll a zászló, biztosra azért még nem mehetünk.

Sok gólt kaptak

A szakvezető a kellemes gondok mellett fogyatékosságaikat is szóba hozta és meglehetősen kritikus volt:

– Nagyon sok gólt kaptunk, ezen pedig tavasszal feltétlenül változtatnunk kell. Ennek jegyében négy játékos leigazolásában gondolkodunk, két fiút a védelembe, egyet-egyet pedig a középpályára és a támadósorba akarunk szerezni. Szorgalmunkon semmi nem múlik majd, az őszi idény után tulajdonképpen abba sem hagytuk a munkát, teremben folyamatosan dolgozunk, sőt az időjárás függvényében a szabadtéri edzésekről sem mondtunk le. Az a mi esetünkben nem meglepő, hiszen házunk táján a bajnokság közben is egymást érik a foglalkozások. Azt sajnáljuk, hogy a Borosi Kupa teremtorna selejtezőjén kiestünk, de majd a nagypályás tornánkon javítunk. A mezőkövesdi, úgynevezett tűzoltó pályán öt hétvégén keresztül hatcsapatos eseményt szervezünk, a kupát pedig meg akarjuk nyerni.

Műfüves vágyak

A tibolddaróci pálya és sporttelep megfelel az megyei III-ben elvárt körülményeknek, sőt a magasabb osztálynak is. Öltözőépületüket pár éve „feljavították”, a bejárat elé előtetőt építettek, míg gyepszőnyegüket az őszi idény után kozmetikázták. Minden bajukat az okozza, hogy nincs műfüves pályájuk, ezen azonban minél előbb változtatni akarnak. Figyelik az MLSZ pályázati kiírásait és abban bíznak, hogy ezek számukra testhez álló elemeket tartalmaznak majd. Anyagi gondjuk nincs, az önkormányzati támogatást a magánszemélyek és a helyi vállalkozók nagylelkűségéből egészítik ki, de önmagukon is segítenek: sportbáljuk bevétele sem elhanyagolható tétel a költségvetésükben. A jövőre gondolva pedig már most felkarolják az utánpótlás-nevelést, ificsapatuk fenntartása mellett már toborozzák a falu- és a környékbeli fiatalokat, hogy még az idén benevezhessenek a Bozsik-programba.

ÉM-KT


Kapus polgármester

– Az elmúlt időszakban tevékenyen kivettem a részem a klub támogatásából – mondta Dósa József, aki első ciklusában tölti be a település polgármesteri tisztségét. – Nem is olyan régen még magam is focista voltam, kapusként szolgáltam, de már öt éve nem játszom, a pálya szélén azonban mindig ott állok és amiben csak tudom, segítem az egyesületet. Nem csupán faluvezetőként segítek, hanem magánemberként, vállalkozóként is. Én szeretném a legjobban, ha bajnokok és újra megyei II-esek lennénk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!