Sport

2014.11.25. 11:28

Aluinvent-DVTK: Szerdán pótolnak a kosár EK-ban

Miskolc - A francia Charleville­-Méziéres város női kosárlabdacsapat kedden érkezik meg Miskolcra.

Miskolc - A francia Charleville­-Méziéres város női kosárlabdacsapat kedden érkezik meg Miskolcra.Párját ritkító módon nem a hivatalos játéknapon, annak környékén, 1-2 nappal előtte vagy utána rendeznek meg egy meccset a női kosárlabda Európa Kupában, hanem két héttel később. A diósgyőri női együttes tolta el ennyivel a francia Flammes Carolo Basket elleni összecsapását, amelyet az E-csoport 2. fordulójára írt ki a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai tagozta. A halasztás oka, hogy az eredeti időpontban, illetve előtte és utána következő napon más rendezvénynek (nem sportosnak) adott otthont a miskolci városi sportcsarnok, így akkor nem tudta hazai környezetben fogadni ellenfelét az Aluinvent-DVTK együttese.

Ezt az összecsapást ezen a héten szerdán, 18.30-kor pótolják be az érintettek a miskolci városi sportcsarnokban. És egy rendkívül kiélezett csatára van kilátás, hiszen a nemzetközi porondon az idén még nyeretlen piros-fehéreknek mindenképpen győzniük kell ahhoz, hogy egyáltalán maradjon esélyük a csoportból való továbbjutásra. A Diósgyőr helyzetét nem könnyíti meg, hogy sérülés miatt két játékosára sem számíthat a csapat spanyol szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonso. Ugyanis a belga bedobó Romina Ciappina szalagszakadása után még messze nem teljes értékű játékos, csak a múlt héten állt újra edzésbe, így ő ezen a találkozón biztosan nem szerepel még, ahogy a fiatal Dubei sem, aki a múlt hétvégi, Zalaegerszeg elleni bajnokin orrcsonttörést szenvedett, és felépülése heteket vesz igénybe.

Az ellenfélről

A Flammes Carolo Basket csapata az EK-ban – a Diósgyőrhöz hasonlóan – hazai pályán kikapott a belga Castors Braine együttesétől, viszont francia földön legyőzte azt a portugál Lombos Cascais gárdáját hat ponttal, akiktől az Aluinvent-DVTK idegenben kikapott öt egységgel. A francia csapat nemcsak az európai kupaporondon, hanem hazája bajnokságában is 50 százalékon áll, 8 fordulót követően ugyanannyi győzelme van, mint veresége. Charleville­-Méziéres város gárdája legutóbbi meccsét – az előző hét végén – az Euroligában szereplő Tango Bourges csapatának vendégeként játszotta, és 20 ponttal, 69-49-re kikapott. A Carolo ponttermeléséből a francia center, Ana Cata-Chitiga 13-at szerzett, 12-t pedig az az amerikai Ambrosia Anderson, aki két éve a cseh Trutnovban játszott, és a Közép-európai Liga négyes döntőjében, a fináléba bejutott diósgyőri csapat szakvezetésének figyelmét is felkeltette, és akivel tárgyaltak is az ideszerződtetéséről. Viszont nem volt mindenki topon a Carolo jegyzett játékosai közül a múlt hét végi bajnokin, hiszen a szerb bedobó Jovana Rad 8, az amerikai center, Olayinka Sanni pedig csak 4 pontot gyűjtött.

ÉM-BCS


Kosárlabda női Európa Kupa, E-csoport

  • Castors Braine Brabant Wallon 3 3 - 255-185 6
  • Lombos Cascais 3 1 2 217-242 4
  • Flammes Carolo Basket 2 1 1 132-153 3
  • Aluinvent-DVTK 2 - 2 135-159 2

  • Az eddigi eredmények:

  • Carolo Basket – Castors Braine 58-85,
  • Castors Braine – Lombos Cascais 92-68,
  • Carolo Basket – Lombos Cascais 74-68.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!