Sport

2014.10.25. 12:13

Vegyész RC: "Kényelmes" siker Miskolcon

Miskolc - A győriekkel játszott pénteken Miskolcon a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.

Miskolc - A győriekkel játszott pénteken Miskolcon a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.Amint arról már többször is írtunk, az észak-borsodiak azért kényszerültek albérletbe, mert csarnokuk felújítása még nem fejeződött be. Erre az összecsapásra az ideiglenes hazai otthon a másik megyei élvonalbeli (női) együttes, az Albrecht-MVSC-MVSI Csokonai úti bázisa volt. Csizmadia a lelátóról, a brazil légiós, Antal pedig csak a kispad mellől nézhette a társak bemelegítését, hiszen mind a ketten sérültek, de hasonló ok miatt nem készült a meccsre Blázsovics, míg Szabó D. ugyan megmozgatta magát, de mivel ő sem volt egészséges, szinte biztos volt, hogy Dudás András csak abban az esetben veti be, ha muszáj.

Blokkban lyukas vendégek

Egy-két perc után melegedett be a Vegyész, és Bokor fineszes szervái megoldhatatlan feladat elé állították a kisalföldieket (8-4). Egyszerűen nem tudott támadni a Győr, mivel a labdák elpattantak a kezekről (10-4). Kovács bombázott nagyot a szélen, természetesen pont lett belőle (13-7), amire Dudás pakolt rá egyet a nyitóhelyről – volt mit megbeszélnie a SZESE-nek. A liberó Albert pont azért hibázott, mert nem mérte fel a plafon közelségét, így a második technikai időnél kétszer annyi pontja volt a VRCK-nak, mint a Győrnek (16-8). Blokkban is lyukas volt a vendégegyüttes, ezért nem volt csoda, hogy apránként lépegettek a szettgyőzelem felé Csányiék, amit rövidesen el is értek.

A folytatásban az volt az elsődleges kérdés, hogy marad-e saját szintjén a VRCK, ugyanis az tisztán látszódott: amennyiben megfelelően koncentrálnak és keveset rontanak Toronyaiék, akkor nem okoz(hat) gondot a győri alakulat. A második felvonás elején volt, hogy benéztek labdát a „házigazdák”, és kicsit magára is talált a SZESE (3-6). Ezt nem hagyhatta a VRCK és Kovács a hátsó soros ütése már 6-6-ot jelentett. Jobban tartotta magát a Győr, mint előtte, mezőnyben feljavultak, a VRCK pedig picikét visszább esett, így lehetett 10-10 és 11-13 is az eredmény – persze, hogy időt kért Dudás András. Toronyai szervái fordítottak ideiglenesen a játszma menetén, de maradt a döntetlen (15-15). A „kispihenőt” követően minden maradt „szorosban” (20-20), ám a végén jó ütések a Vegyész újabb sikerét jelentették.

A harmadik felvonásban be-becsúszott pár rossz megoldás a barcikai oldalon, ami a vezetést azért annyira nem veszélyeztette (8-6). Kapaszkodott viszont a Győr (11-11, 13-14), a nulla-kettő nem szegte kedvüket. Bokor nyitása után a visszajövő labdát Dudás húzta be a vendégtérfélre (16-14), nem tudott ellépni riválisától a VRCK néhány hiba miatt (19-17). Szántósi két határozott megmozdulása 20-20-at ért, ezekre Bokor válaszolt. 23-23 után itt is, ott is történt egy időkérés, az 1 óra 13 percig tartó meccset Szántósi hálóban landolt ütése zárta.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – SZESE Győr

3:0 (16, 22, 23)

Miskolc, 100 néző. V.: Csizmarik, Jámbor.


Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Dudás, Szabó M., Bokor, Kovács Z., Csányi.Csere: Szántai (liberó), Balázs, Gulyás. Edző: Dudás András.

SZESE Győr: Bertók B., Szabó G., Szántósi, Gyuris, Máté, Takács. Csere: Albert (liberó), Bertók Cs. Edző: Sólymos Péter.


Dudás András: – Sajnos elkényelmesedtünk az első szett után, pedig még nincs rá okunk...

Sólymos Péter: – Az esélyesebb csapat győzött. Jó játékkal szerettünk volna ma előrukkolni, úgy érzem, ez a második és a harmadik szettben sikerült. Bízom benne, hogy a következő közös meccsünkön már játszmát is tudunk majd rabolni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!