Sport

2014.10.07. 13:16

Hetek óta szárnyal a Putnok

Putnok - Eddig várakozáson felüli szerepléssel büszkélkedhet a Putnok FC NB III-as labdarúgócsapata.

Putnok - Eddig várakozáson felüli szerepléssel büszkélkedhet a Putnok FC NB III-as labdarúgócsapata.Az Észak-borsodiak az NB III-as Keleti csoport elmúlt hét végi fordulójában 5-0-ra verte a Jászberényt és a tabella második helyén áll. Nyolc találkozójából hetet megnyert és mindössze egyet veszített el, 21 pontja és 19-6-os gólkülönbsége pedig önmagáért beszél. A Putnok FC a „nyakán” van a bajnoki cím és az NB II-es tagság toronymagas esélyesének, a Kisvárda Master Good gárdájának.

Bizonyítási vágy

– Elsősorban annak köszönhetjük nagy menetelésünket, hogy csapatunk egységes – kezdte Koszta Péter vezetőedző. – Minden játékosunk bizonyítani akar, azok pedig különösen, akik előző együtteseikben nem, vagy csak keveset játszottak és úgy érezték, hogy méltatlanul mellőzik őket.

A PFC jól kezdte a bajnokságot, remek startja pedig hozzájárult ahhoz, hogy most csupa mosolygós arc vegyen részt a foglalkozásokon és a meccseken.

– Minden meccsből jól jöttünk ki – folytatta a tréner. – Valaki mindig mentett nehéz helyzetben, vagy a kapusunk remekelt. Kitettünk magunkért a játékszervezésben, a helyzetek kidolgozásában és értékesítésében is. Most ott tartunk, hogy a védők, a középpályások és a csatárok is képesek a hálóba találni. Focistáink közül azok dominálnak, akik itt nőttek fel, itt jártak iskolába, itt dolgoznak és élnek, a közönség pedig szereti őket és a keret valamennyi tagját.

Az élmezőnyben

A pontvadászat rajtja előtt a klub vezetői csupán a bennmaradás kiharcolását tűzték ki, most viszont evés közben megjött az étvágyuk.

– Az öltözőben azt mondtam a fiúknak, hogy jelenlegi helyzetünkben nagyobb célokat kell megvalósítanunk – jegyezte meg Koszta Péter. – Persze tudjuk, hogy Putnokon sincs kolbászból a kerítés, lesznek majd holtpontjaink, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy akarjuk, vagy ahogyan szeretnénk. A szerencse is forgandó a labdarúgásban, kipattanhat a labda a kapufáról, kimaradhat helyzet és büntető, szóval mindent bekalkulálok, mégis bátran kimondom, hogy a mezőny első felében kell végeznünk. Semmiféle pluszterhet nem rakunk a fiúk vállára, mindenki nyugodtan játszhat, extrát nem kérünk és várunk el, nekünk azt kell nyújtanunk, amit tudunk, amit eddig is csináltunk. Mondok egy példát: az éllovas Kisvárda otthonában szedtük össze egyetlen vereségünket. Már 4-0-ra vezettek a hazaiak, mégis lábra álltunk és két gólt szerezve helytálltunk. Kikapni lehet, még a Barcelona, vagy a Bayern München sem nyer mindig, az nem mindegy, hogy egy esetleges kudarc milyen körülmények között ér egy társaságot. Mi a szabolcsiaknál is emelt fővel jöhettünk le a gyepről.

ÉM-KT

Különösebb luxus nélkül

Koszta Péter szerint Putnokon semmiféle luxust nem élveznek a játékosok, akik „csak” annyit kapnak, amennyit számukra megígértek a vezetők. A PFC elöljárói – a város vezetőivel karöltve – jelentős erőket mozgatnak meg annak érdekében is, hogy javítsák tárgyi feltételeiket. Műfüves pályát terveznek, öltözőépületük felújításán fáradoznak, ezekhez pályázati forrásból kívánják előteremteni a pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!