Sport

2014.09.20. 11:43

DVTK vs. Bp. Honvéd - Három hét után ismét bajnoki

Miskolc - A Honvéd elleni hazai meccs kérdése: rátalál-e a szezon elejei ritmusra a DVTK?

Miskolc - A Honvéd elleni hazai meccs kérdése: rátalál-e a szezon elejei ritmusra a DVTK?A labdarúgó NB I 8. fordulójában szombaton 16.30-tól a Diósgyőri VTK együttese a Budapest Honvéd csapatát fogadja a Diósgyőri stadionban (a Borsod Online ezúttal is élőben tudósít a mérkőzésről). A múlt hét végén elmaradt a piros-fehérek bajnokija, az MVM-Paks elleni idegenbeli rangadó, mert a Duna-parti csapat pályája az esőzések miatt használhatatlanná vált, így aztán az égbolt után a szakmai program is borult: a múlt hét közepén lejátszott Magyar Kupa-meccsről haza sem térő, a paksi mérkőzést a fővárosban váró diósgyőri alakulat bajnoki nélkül tért haza. Ezzel összefüggésben hétfőn két edzésen vettek részt a játékosok, ahogy kedden is, és ez utóbbi estén lejátszották a Ligakupa-meccset is, a DVTK U21-es gárdája helyett (a korábbi szakmai terv szerint a fiataloké lett volna a terep a Ligakupában), hogy a játékosok meccshiányát pótolják.

– Picit megzavarta az ütemtervünket, hogy a múlt hét végén nem kellett bajnokit játszani, hiszen nem ugyanaz edzeni, mint játszani, három hét igazi tétmeccs, vagyis bajnoki nélkül az sok – mondta Sivic Tomislav, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának szakvezetője. – Azt, hogy kiestünk a ritmusból, a keddi Ligakupa meccsel igyekeztünk pótolni, mert fontos a tétmérkőzések ritmusának megtartása. Ebben jók voltunk a bajnokság elején, azt pedig majd meglátjuk, hogy most milyen lesz. Szóval muszáj volt áttervezni a programot, hogy a megfelelő terhelést megkapják a játékosok, ezért volt hétfőn két edzés, és kedden is, a Ligakupa-­meccs napján, úgyhogy emiatt fáradtak voltunk, de nekünk szombaton kell a topon lennünk.


[poll id="779"]


Ketten nem

Két játékosra biztosan nem számíthat a diósgyőri szakvezető a mostani bajnokin: Gosztonyi combizom-sérülése miatt csak hétfőn csatlakozhat a kerethez, Németh pedig az egyik edzésen összeütközött Griffiths-szel, és ennek eredményeként 10 nap kényszerpihenőre szorul.

– A Honvéd elleni egy új meccs, amelyen a 3 pontot kell megszerezni, egy olyan ellenféllel szemben, akinek ugyanez a célja – mondta Sivic edző a soros mérkőzésről. – Ellenfelünknél nemrégiben edzőt váltottak, és látszik a fejlődés, a formájuk felfelé ível, változtattak játékrendszerükön, jobbak lettek. Úgy tűnik azt játsszák, amivel a Juventus korábban két bajnokságot nyert, a 4-3-3-ról 3-5-2-re váltottak, igazoltak pár jó játékost, masszívabbak, szervezettebbek lettek, az új edző hozta az új filozófiáját, a játékosok pedig elfogadták ezt. Vagyis jó csapatról van szó, és tiszteljük, becsüljük őket, de nincs más célunk, mint a győzelem megszerzése.

ÉM


Diósgyőri játékosok mondták

Barczi Dávid: „Minőségi játékosok érkeztek most a Honvéd csapatához, a tévés összefoglalókból is tudjuk, hogy helyzetekben gazdag meccseket játszanak. Figyelnünk kell erre, de persze ez teljesen más lesz itt, hiszen Diósgyőrben nekünk a 3 pontért kell menni. A sérülésem után, ha nehezen is, de nagyjából utolértem magam. Nem is a fájdalommal volt a gond, hanem azzal, hogy olyan formát kellett megszakítanom, ami pluszt adhatott volna a csapatnak, és igazából azt volt nehéz elviselni, hogy a nulláról kellett ismét felépíteni magam.”


Bacsa Patrik: „Ez a meccs is nehéznek ígérkezik, de úgy megyünk ki a pályára, hogy megnyerjük. Nekem szép emlékeim vannak a Honvédról, remélem, a mostaniról is az lesz, és megszerezzük a 3 pontot. Természetesen jó előjel, hogy az U21-es válogatottban játszott búcsúmeccsemen is a kapuba találtam, és hogy a Ligakupa-meccsen is gólt lőttem, és jó lenne, ha a mostani bajnoki után is hasonlót tudnék mondani.”


Miskolc - A szervezett diósgyőri szurkolói csoportoktól kapott tájékoztatás szerint a szombati Diósgyőr – Bp. Honvéd bajnokin is folytatódik a bajnokság rajtjától elkezdett fehér pólós akció. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!