Sport

2014.08.21. 10:54

DVTK-Vénusz: Jobb a keretük, mint egy éve

Miskolc - Szombaton már éles meccset vív a Vénusz: nagypályás hazai találkozó a Magyar Kupában.

Miskolc - Szombaton már éles meccset vív a Vénusz: nagypályás hazai találkozó a Magyar Kupában.Az előző szezonban a negyedik helyen végzett a női futsal NB I-ben a DVTK-Vénusz csapata, amelynél történt néhány változás a holtszezonban. Az egyik, hogy leigazolták a korábbi élvonalbeli kosárlabdázót, Bukovszki „Kicsi” Mónikát.

– „Kicsi” fizikailag teljesen rendben van – kezdte Sárréti Géza, a Vénusz edzője. – A váltás igazából nem ment nehezen a számára, mert régen művelte a futballt, és így ismeri annak alapjait. Természetesen vannak specialitásai a futsalnak, de az ő hozzáállásával könnyen utolérheti társait. A csapategység megteremtésében döntő szerepe van már most és lehet a továbbiakban. Új játékosunk még Vachter Zsófia, korábbi nagypályás korosztályos válogatott. Tizenkilenc esztendős, Sárospatakról származik, de legutóbb a Budapest Honvéd együttesében szerepelt. Párja a közelbe igazolt, így nyílt lehetőség arra, hogy hozzánk jöjjön. Kétlábas, rendkívül mozgékony és mentálisan is erős, mindenképpen jól jártunk vele. Elképzelhető még, hogy lesz további érkezőnk, ezen dolgozunk a klub elnökével, dr. Juhász Viktorral.

Egyből a buszba

A „vénuszosok” három és fél hete vannak munkában, és a hét végén már tétmeccs vár a lányokra, ugyanis a nagypályás Magyar Kupa 1. fordulójában szombaton 10 órától Diósgyőrben (nem a stadionban, hanem az egyik edzőpályán) a Jászberényi FC lesz az ellenfelük.

– Több volt nagypályás játékosunk is van, tehát nem gond megfelelően összerakni egy komplett csapatot – mondta mindehhez Sárréti Géza. – Egy-két edzést már tartottunk ennek jegyében, és még fogunk is szombatig a helyszínen. A szándék egyébként az, hogy előbb-utóbb nagypályás gárdája is legyen a Vénusznak, kapcsolódási pont van, hiszen a DVTK-nak kötelező indítania női csapatot az U15-ös korosztályban és ezt mi biztosítjuk részükre. A gyerekek az előző évadban hatvanegy együttes közül a nyolcadikok lettek, úgy, hogy nagy részben 12-13 esztendősekkel álltunk ki, ami mindenképpen dicséretes. A kupamérkőzésre visszatérve: természetesen szeretnénk továbblépni, és minél messzebbre kerülni ebben a sorozatban. A szurkolóknak talán kicsit korainak tűnik a 10 órás kezdési időpont, ez amiatt alakult így, mert meghívásunk van Tolnára, a nemzetközi futsal Thelena Kupára, ahol rajtunk, a házigazdákon és a Győrön kívül lesz egy olasz, lengyel és ukrán csapat is. A berényiek nem mentek bele a kupameccs idejének módosításába, így a tolnai programunkat kellett kicsit variálni. Az MK-összecsapás után egyből buszba ülünk, mivel délután fél 5-től már az első meccset játsszuk a dunántúli városban, míg másik hármat vasárnap.

Nem hitték el, de…

A tréner néhány gondolat erejéig visszatért a 2014/2015-ös NB I-es szezonra, és vázolta a terveket, elképzeléseket.

– A lányok jó erőben vannak, mert szorgalmasan látogatják az edzéseket – elemzett Sárréti Géza. – Tavaly fiatal csapatunk volt, és sokan nem hitték, hogy odaérhetünk a legjobb négybe, de közösen meg tudtuk csinálni. Most azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy próbáljunk meg felkapaszkodni a dobogóra, ami teljes mértékben lehetséges, mert jobb, bővebb a keretünk, mint egy éve. Az Astra ezúttal is nagyon erős lesz, miként a Dunakeszivel „összevegyített” Győr, de megpróbáljuk… Hogy kérdés volt-e az, hogy én folytatom? Nem, egyáltalán nem… Van feladat bőven, például az éremszerzésen túl az, hogy a feltörekvő, utánpótláskorú játékosok megfelelő képzést kapjanak.

ÉM-MI


Az NB I mezőnye

Rövidesen kiderül, hogy pontosan mely csapatok alkotják majd a női NB I mezőnyét, egyelőre az alábbi klubok indulása tűnik biztosnak: DVTK-Vénusz, Astra Kiskunfélegyháza, Rába ETO, Debreceni EAC, Tolna-Mözs, BME-Docler, Hajdúböszörmény, Univerzum, ELTE-BEAC.

A bajnokság a 36. hét végén (szeptember 6-7.) kezdődik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!