Sport

2014.06.23. 11:32

Európa Liga: Sivicnek a 3-as szám tetszik

Miskolc - Az 1-es sorszámú lehetséges ellenfelet nem igazán szeretné a DVTK szakvezetője.

Miskolc - Az 1-es sorszámú lehetséges ellenfelet nem igazán szeretné a DVTK szakvezetője.

Rövidesen elkészítik a svájci Nyonban a labdarúgó Európa Liga sorsolását, és megtudhatjuk, hogy ki lesz a DVTK ellenfele a sorozat 1. fordulójában. A 78 csapatos mezőnyt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az eredményességi koefficiensek rangsora alapján kettészedte, és ez alapján a Diósgyőr a nem kiemeltek közé került. De a klubokat egy számítógépes program segítségével tovább csoportosították, 4 darab 12 csapatos, és 3 darab 10 csapatos csoportot hoztak létre, amelyekbe fele-fele arányban kerültek be kiemelt és nem kiemelt együttesek.

A piros-fehérek ez alapján 2-es számú, 10 tagú csoportba kerültek, ahová az 5 nem kiemelt gárda mellé 5 kiemelt is került, és ez utóbbi csapatok közül kerül ki a DVTK ellenfele a ma 13 órakor kezdődő sorsoláson.

Az Észak-Magyarország a számítógépes besorolás előtt jól ,,lőtte be” a Diósgyőr lehetséges ellenfeleit, ugyanis abból a 20 csapatból került ki mind az 5 gárda, akik korábban prognosztizáltunk, közülük az egyiket kapja ellenfélül a DVTK. Az UEFA az egyes csoportokba sorolt csapatokat sorszámmal is ellátta, a kiemeltek 1-től 5-ig, a nem kiemeltek 6-tól 10-ig jelölődtek meg (abban a sorrendben, ahogy a kiemelt, vagy nem kiemelt besorolásban melyiküknek volt erősebb az UEFA koefficiense).

A 2. számú csoport

Kiemelt csapatok:

1. FC Shakhter Karagandy (kazah)

2. NK Siroki Brijeg (bosnyák)

3. Birkirkara FC (máltai)

4. FC Vaduz (liechtensteini)

5. FC Chikhura Sachkhere (grúz)


Nem kiemelt csapatok:

6. Diósgyőri VTK (magyar)

7. FC Shirak (örmény)

8. Qabala FK (azeri)

9. FK Turnovo (macedón)

10. College Europa FC (gibraltári)

A 3-as jöhet, az 1-est nem szeretné

A DVTK labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, – aki hétfőn délelőtt úton volt Bükre, ugyanis ettől a naptól a hét végéig edzőtáborozáson vesz részt ott a csapat –, Sivic Tomislavot arra kértük, mondja meg melyik a kedvenc száma 1 és 5 között.

– Momentán a hármas. Persze tudjuk, hogy nem kívánságműsor ez, hanem egy sorsolás, és bárkit kaphatunk, de legszívesebben a máltai együttessel játszanánk – válaszolta a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy ki van kívánságlista alján, a következőket mondta: – Ha az egyes számot húzzák mellénk, akkor lehet, hogy megbolondulok. Már jártam Kazahsztánban, a Kecskemét edzőjeként játszottunk ott Európa Liga meccset, de nagyon nem vágyok oda vissza. Hosszú az út, az ellenfél is erős, a tehetős klubok közé tartoznak, több jó játékosuk is van, nem véletlenül van ilyen magas koefficiensük.


[poll id="699"]


A DVTK applikáció statisztikáiból kiderült, hogy Kazahsztánban, Amerikában és Kínában is élnek szurkolók. tovább »

Miskolc - Ha szerencsénk van az Adrián fogjuk süttetni magunkat a Diósgyőr júliusi EL meccse előtt, ha nincs akkor öt védőoltással mehetünk az Isten háta mögé kettővel. Hétfőn szurkolhatunk a sorsolás alatt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!