Sport

2014.05.10. 08:19

Az MLSZ válasza a diósgyőri nyílt levélre

Kezdődjön korábban a Magyar Kupa döntője - kérte nyílt levelében az egyik jól ismert diósgyőri szurkoló, Fekete Zsuzsa, amelyet több társa és a Diósgyőri Női Szurkolói Klub nevében a Magyar Labdarúgó Szövetségnek címzett csütörtökön. A válasz megérkezett az MLSZ-től.

Kezdődjön korábban a Magyar Kupa döntője - kérte nyílt levelében az egyik jól ismert diósgyőri szurkoló, Fekete Zsuzsa, amelyet több társa és a Diósgyőri Női Szurkolói Klub nevében a Magyar Labdarúgó Szövetségnek címzett csütörtökön. A válasz megérkezett az MLSZ-től.

Tisztelt Hölgyem! Kedves Fekete Zsuzsa!

Először is engedje meg, hogy megköszönjem tárgyszerű, korrekt hangvételű, konstruktív levelét!

A május 25-én, vasárnap este 20.30 –re a Puskás Ferenc Stadionba kiírt Magyar Kupa döntőjének időpontjával kapcsolatos felvetését illetően a következőkről szeretném tájékoztatni:

Amint azt levelében helytállóan megfogalmazta a Magyar Kupa-döntő időpontjának kijelölésekor számos szempontot kellett figyelembe vennünk. A Bajnokok Ligájától kezdve az európai parlamenti választásáig, számos tényező befolyásolta az időpont választást, ám a legsúlyosabban az nyomott a latba, hogy a sorozat anyagi hátterét a televíziós jogok értékesítéséből származó bevételek fedezik. Ezeknek a bevételeknek köszönhető, hogy a sorozatban résztvevő csapatok a korábbiaknál lényegesen több bevételhez jutottak. Ezért a mérkőzés kezdési időpontjának kijelölésekor a közvetítő televízió (MTVA) igényeit messzemenően figyelembe kellett vennünk. Fontos szempont volt az is, hogy a televíziós közvetítés jóvoltából több százezren kísérhetik figyelemmel az egyik legrangosabb hazai futballeseményt.

Mindazonáltal az Ön felvetésével egyetértünk, és keressük annak a lehetőségét, hogy a döntőbe jutott két csapat, a közvetítő televíziós társaság és a mérkőzésre kilátogatni szándékozó szurkolók érdekeit összehangolva, olyan megoldást találjunk, amely a legközelebb van az optimálishoz. Itt jegyezném meg, hogy az időjárási viszonyokra tekintettel 18-19 óra előtt, a várható nagy hőség miatt sportszakmai szempontból sem indokolt a kezdés. Azért, hogy a miskolci szurkolók is minél nagyobb létszámban jelen lehessenek a döntőn, a szövetség munkatársai egyeztetést kezdenek az érintett felekkel. Bízom benne, hogy rövid időn belül ezeket az erőfeszítéseinket siker koronázza, és akár már a jövő hét elején jó hírekről tájékoztathatom Önt és valamennyi szurkolót. Bízom abban is, hogy levelem tartalma meggyőzi Önt arról, hogy az MLSZ számára –minden ellenkező híreszteléssel szemben – igenis fontosak a szurkolók!

Még egyszer köszönöm, hogy megtisztelt levelével.

Üdvözlettel: Varga Sándor

MLSZ Kommunikáció


Előzmény:

"Örömmel látjuk erőfeszítéseiket, hogy szeretnék visszacsalogatni a nézőket, családokat a lelátókra, és egyre több családbarát mérkőzést rendeznek. Ehhez a nemes kezdeményezéshez csatlakozva szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a május 25-én, vasárnap este fél kilencre a Puskás Ferenc Stadionba kiírt Magyar Kupadöntő időpontja sok mindennek nevezhető, de családbarátnak semmiképpen."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!