Sport

2014.01.18. 12:09

A jó csapategységnek köszönhető

Már a középdöntők helyszínén, Herningben tartózkodik a magyar válogatott, ahol ma a macedónok következnek.

Már a középdöntők helyszínén, Herningben tartózkodik a magyar válogatott, ahol ma a macedónok következnek.A spanyoloktól elszenvedett vereség után Izland és Norvégia ellen is döntetlent játszott a magyar férfi kézilabda válogatott a dániai Európa-bajnokságon. A mieink ezzel a B csoport harmadik helyén jutottak tovább a középdöntőbe, ahol a házigazda és egyben címvédő dánok mellett a macedónok és az osztrákok lesznek az ellenfelek. Mocsai Lajos együttese az Izland elleni iksznek köszönhetően egy pontot visz magával a kontinenstorna újabb szakaszába.

- A nyitó mérkőzés nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, utána viszont mindkétszer győzelemmel felérő döntetlent értünk el az északi riválisokkal szemben - értékelte a csoportküzdelmeket Zubai Szabolcs, a magyar válogatott mezőkövesdi származású beállósa. - Az egyik, ha nem a legnehezebb csoportból harcoltuk ki a középdöntős helyünket, amit egyértelműen a jó csapategységnek köszönhetünk. Az önbizalmunk a helyén van, de erre nagy szükségünk lesz az előttünk álló időszakban is. A pénteki nap a pakolással és az utazással telt, most már Herningben vagyunk, és készülünk az előttünk álló feladatokra. Én egyelőre csak szombatig tekintenék előre: Macedónia egyértelműen Lazarov klasszisára épít, ha őt valamennyire semlegesíteni tudjuk, akkor van esélyünk a győzelemre. A dán és az osztrák meccs ráérünk ezután foglalkozni.

5-8 a realitás

A minimális célt teljesítette a csapat, innentől kezdve pedig a minél előkelőbb helyezés megszerzéséért léphet pályára az együttes. A középdöntő hat gárdájából a spanyolok és a dánok kiemelkednek, - és viszonylag nagy a pontelőnyük is - ám a többi csapat nagyjából egyforma játékerőt képvisel.

- Az elmúlt években a szurkolók azért szerették meg a magyar válogatottat, mert ezek a játékosok az utolsó utáni pillanatokig küzdenek, harcolnak egymásért. Ez a mentalitás ezen a tornán is jellemző a fiúkra - fogalmazta meg a továbbjutással kapcsolatos érzéseit Juhász István, Mocsai Lajos segítője. - Erre az egységre a középdöntőben is nagy szükség lesz. Mindenki számolgat, de előre jósolni nem lehet. Az tény, hogy a dán és a spanyol gárda komoly előnyben van a többiekkel szemben. Ez alapján az elődöntő távolinak tűnik, de az ötödik-nyolcadik helyre azért odaérhetünk. Ehhez persze legalább két meccset nyernünk kell, amire a macedónok és az osztrákok ellen van nagyobb esélyünk. Bízom benne, hogy kitart a társaság ereje, mert a három csoportmeccs komoly energiát vett ki a fiúkból. A macedónokat nagyon szeretnénk szombaton megfogni, mert ezzel megnyílhat az út előttünk, hogy a hatos csoport harmadik vagy negyedik helyén végezzünk.

- Teremy Andrea -


Nagy érdeklődés

A férfi kézilabda válogatott Európa-bajnoki szereplése iránt komoly az érdeklődés itthon. Ezt bizonyítja, hogy a norvégok elleni csoportmérkőzést - amely a továbbjutásról döntött - ötszázötvenezren nézték végig a közszolgálati csatornán, de 1.3 millió háztartásban legalább belenéztek a mérkőzésbe. Vélhetően a továbbiakban ez a szám csak emelkedni fog.


Emlékeztető:

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, B csoport, 3. forduló

Magyarország - Norvégia 26-26 (16-13)

Aalborg, Gigantium 3800 néző. v.: Licis, Stolarovs (lettek)

Gólszerzők: Lékai 7, Császár 6/4, Szöllősi 4, Ancsin 3, Zubai 3, Nagy K. 1, Iváncsik G. 1, Vadkerti A. 1, ill. Tvedten 7/2, Kjelling 6, Lökkebo 3, Renkind 3, Myrhol 2, O Sullivan 1, Hansen 1, Gullerrud 1, Tönnesen 1, Sagosen 1.

A másik mérkőzésen: Spanyolország - Izland 33-28.


A B csoport végeredménye:

1. Spanyolország 3 3 - - 94-80 6

2. Izland 3 1 1 1 86-86 3

3. Magyarország 3 - 2 1 80-87 2

4. Norvégia 3 - 1 2 77-84 1


Innen folytatják

Az I. középdöntő állása:

1. Spanyolország 2 2 - - 67-55 4

2. Dánia 2 2 - - 62-50 4

3. Macedónia 2 1 - 1 43-50 2

4. Izland 2 - 1 1 55-60 1

5. Magyarország 2 - 1 1 54-61 1

6. Ausztria 2 - - 2 50-55 0


A magyar válogatott programja:

  • Január 18. (szombat), Herning

  • Magyarország - Macedónia, 16.00

  • Január 20. (hétfő), Herning

  • Magyarország - Dánia, 20.30

  • Január 22. (szerda), Herning

  • Magyarország - Ausztria, 18.15

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!