Sport

2013.12.08. 10:09

Tovább gyűjtögetnék a pontokat

Ózd - Az idei esztendő utolsó hazai mérkőzése előtt áll az Ózdi KC férfi kézilabda csapata.

Ózd - Az idei esztendő utolsó hazai mérkőzése előtt áll az Ózdi KC férfi kézilabda csapata.Az NB I/B-s bajnokság 12. fordulójában vasárnap 17 órától a piros-kékek a Hajdúnánást fogadják a Városi Sportcsarnokban. Szakál György együttese hat mérkőzés óta nem talált legyőzőre, a hosszú évek óta páratlan sorozatot pedig az előttünk álló hétvégén is szeretné folytatni a csapat.

- Ennek a mérkőzésnek minden tekintetben mi vagyunk az esélyesei. Ugyanakkor nem szeretném, ha ez nyomasztó teherként hatna a játékosokra - fogalmazott Szakál György, az Ózdi KC vezetőedzője. - Jól ismerjük az ellenfelet, ezért igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a játékukból. Gyors, előretervezett kézilabdát játszó csapat lesz az ellenfelünk ezen a hétvégén. A bajnokság előtt a Magyar Kupában már találkoztunk egymással, akkor Hajdúnánáson tudtunk nyerni. Ebből a meccsből azonban sok következtetés nem szabad levonni, hiszen azóta sok minden történt, a Nánás pedig már erősebb csapattá érett. Hat mérkőzés óta veretlenek vagyunk, ezt a sorozatot pedig szeretnénk minél tovább nyújtani. Bízom benne, hogy a közönségünktől jó játékkal és egy szép sikerrel búcsúzhatunk erre az esztendőre, megköszönve ezzel azoknak az embereknek a bizalmát, akik folyamatosan hisznek bennünk, és biztatják a csapatot.

Borítanák a papírformát

A két együttesnek tehát vannak viszonylag közeli emlékei egymással szemben: a Magyar Kupa első fordulójában a piros-kékek a hajdúsági városban tudtak nyerni. Azóta viszont 11 bajnoki mérkőzést mindkét csapat lejátszott, sok minden változott a mögöttünk hagyott hónapokban. A Nánás vasárnap szeretné felborítani a papírformát.

- Egy nagyon jó formában lévő csapathoz utazunk ezen a hétvégén. Az ózdiak hozták a kötelező hazai meccseket, de emellett bravúros győzelmet arattak Békésen és Balassagyarmaton is - Hadas Sándor, a Hajdúnánás-Robzol 2000 KSE vezetőedzője. - Igaz, hogy volt némi szerencséjük is, hiszen a PLER II és a Szeged II nem a legerősebb összeállításában állt ki ellenünk. Ettől függetlenül szépen gyűjtögetik a pontokat, és most már élcsapatról beszélhetünk az esetükben. Nekünk nagyon nehéz volt a sorsolásunk, mert a középmezőnyhöz tartozó csapatokkal idegenben találkoztunk. Szerencsére nyerni tudtunk Kecskeméten és szoros meccset játszottunk a Nyíregyházával és a Törökszentmiklóssal is. Van egy sérültünk, egy fiatal játékosunk pedig családi elfoglaltság miatt nem lesz velünk vasárnap. A tizenhatos keretünkből tehát tizennégy játékos utazik majd Ózdra. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk felborítani a papírformát, mert nagy szükségünk van a pontokra. Szeretnénk zárkózni a középmezőnyhöz, ehhez pedig bravúrra, bravúrokra van szükség.

Marosréti Ervin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!