Sport

2013.08.27. 19:00

Kik képviselik a DVTK-szurkolókat?

Miskolc - Szerdán 17 órára beszélgetésre várják Diósgyőrben a foci drukkerek képviselőit.

Miskolc - Szerdán 17 órára beszélgetésre várják Diósgyőrben a foci drukkerek képviselőit.A múlt héten csütörtökön délelőtt a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető sportszervezet menedzsmentje közleményben jelentette be, hogy mivel az elmúlt hetekben több olyan esemény is történt a klub háza táján, amely élénken foglalkoztatja a csapat drukkereit, ezért egy olyan találkozóra hívják a szurkolók képviselőit, amelyen ezekről szót ejthetnek.

Érdekesség, hogy ezt nem sokkal azelőtt jelentették be, mielőtt az egyik internetes közösségi portálon szerveződött szurkolói demonstráció elkezdődött volna. Ez utóbbi a múlt héten csütörtökön, kb. 200 fő részvételével rendzavarás nélkül lezajlott a klubház előtt. Most pedig, szerdán 17 órától a Diósgyőri klubház VIP termében következik az az esemény, amelynek a létrejöttét a DVTK menedzsmentje kezdeményezte. Ez utóbbi rendezvényen – amelyet a sajtó kizárásával tartanak meg – a klubvezetés ígérete szerint ,,az üzleti titkokat kivéve nem lesz tabu téma, a szurkolók képviselői a legilletékesebbtől kapnak átfogó tájékoztatást a DVTK-nál folyó szakmai és háttérmunkáról”. A tervek szerint Dudás Hunor ügyvezető igazgató, Kovács Zoltán sportigazgató és Sivic Tomislav vezetőedző húsz főben maximalizált szurkolói delegációval találkoznak.

Az ultrák nem

Hogy pontosan kikkel, hogy jelen lesznek-e a szervezett szurkolói csoportok képviselői, illetve a nem szervezett szurkolókat ki képviselheti, vagyis mi szükséges ahhoz, hogy ezen a rendezvényen valaki részt vehessen, illetve, erről Kocsis Norbertet, a DVTK sajtófőnökét kérdeztük.

– A jelenlegi állás szerint, tudtommal az ultrák képviselői nem lesznek jelen, a Diósgyőri Női Szurkolói Klub viszont jelezte, hogy képviselteti magát, ahogy a Fórum Foci Team is – kezdte válaszát kedden délben Kocsis Norbert, majd így folytatta: – De, hogy pontosan ki lesz jelen azt nem tudom, ezt nem mi határozzuk meg, ennek a koordinálását a szurkolókra bíztuk, ebben a Fórum Foci Team tagjai segítenek, egy e-mail címen érdeklődhetnek, jelentkezhetnek azok a drukkerek, akik az általam említett, szervezett szurkolói csoportokon kívül más szervezett csoportokat, esetleg nem szervezett drukkereket képviselnének.

Kocsis Norberttől megtudtuk azt is, hogy ki az, akinél e-mailban jelentkezni lehet a rendezvényen való részvételre, sikerült is beszélnünk vele, aki névtelenséget kért, de azt megtudtuk tőle, hogy sem ő, sem a Fórum Foci Team nem vállalkozott annak az eldöntésére, hogy a jelentkezők közül kiválasszák, hogy kik vehetnek részt a rendezvényen. Sikerült beszélünk kedden délután az ultrák egyik ismert képviselőjével, aki megerősítette, hogy részükről nem lesz jelen senki ezen a rendezvényen, és ezzel összefüggésben annak a szervezésében sem vesznek részt, hogy kik képviseljék a szurkolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!