Sport

2012.12.06. 22:31

A jövő hét szerdaira készülnek

Work Force-DKSK Miskolc – BSE-FCSM női kosárlabda mérkőzés pénteken 18.15-től a sportcsarnokban.

Work Force-DKSK Miskolc – BSE-FCSM női kosárlabda mérkőzés pénteken 18.15-től a sportcsarnokban.Utóbbi két összecsapását elveszítette a diósgyőri együttes: előbb november 24-én Szekszárdon, NB I-es bajnoki mérkőzésen kaptak ki a piros-fehérek, aztán pedig november 28-án Trutnovban, a Közép-Európa Liga keretében megvívott találkozó után vonultak le vesztesen a parkettről Skoricék. Márpedig Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző maximalistább annál, minthogy ezen fiaskók mellett ,,csak úgy" elmenjen...

– Tény, nem úgy muzsikáltunk, ahogyan azt szerettem volna – szögezte le az edző. – Előjöttek olyan hibák, problémák, amik korábban nem jellemeztek bennünket. Az elmúlt napokban ezeket próbáltuk helyre tenni, nagyon bízom benne, hogy látható lesz a változás. A csehországi hazaérkezésünk óta az egyik fő feladatunk az volt, hogy próbáljunk a védekezésünkön javítani. Amennyiben megnézzük a női élvonal tabelláját, akkor az látható, hogy dobott pontok tekintetében jól állunk, viszont ha a kapottakat vizsgáljuk, akkor pedig az derül ki, hogy az ötödik-hatodik legtöbb pontot kapó csapat vagyunk.

Jobban kidomborodik

A vezetőedző a soron következő találkozóról az alábbiakat fogalmazta meg:

– A BSE-t nem lebecsülve mondom, hogy a mostani mérkőzést a jövő heti, Zalaegerszeg elleni hazai csatára való felkészülésnek tekintjük – jegyezte meg a tréner, akinek felvetettük: volt már egyszer egy hasonló forgatókönyv, akkor az MKB Euroleasing Vasas volt a szenvedő fél (106-42), amelyet szinte végig letámadott a Diósgyőr. – Alapvetően ez a felfogás jellemző ránk, de nyilván ez könnyebben megy, jobban kidomborodik egy könnyebb ellenféllel szemben, mintsem egy nehezebb ellen. Az elkövetkezendő egy, másfél hónapban komoly összecsapások elé nézünk, tenisz hasonlattal élve folyamatosan szettlabdáink jönnek, amiket nem lehet elhibázni.

Emlékeztetőül: a pontvadászat első körében a DKSK idegenben 97-64-re győzte le a BSE-t.

– Lassan beköszönt az ünnep, mi játékunkkal szeretnénk kellemessé tenni ezeket a napokat szurkolóink számára, remélem, pénteken is mellettünk lesznek, minél többen – nyilatkozta Peresztegi Nagy Ákos.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!