Sport

2012.11.05. 18:50

Meszes: kiscsapat nagy menetelése

Meszes - Meszes együttese vezeti a táblázatot a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Észak csoportjában.

Meszes - Meszes együttese vezeti a táblázatot a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Észak csoportjában.A gárdának tizenkét forduló után 28 pontja van, s négy egységgel előzi meg az egyaránt 24 pontos Szalonnát és Mályinkát.

– Nagy dolog ez a falu életében – kezdte Juhász István, a meszesiek szakosztályvezetője. – A településen mindössze kétszázan laknak, harminchét otthon üresen áll, több házban csak egy ember él, szóval ha így folytatódik, a község szép lassan kihal. Ezek ismeretében úgy gondoljuk, hogy a fociban rendkívüli eseményeket produkálunk. Ráadásul tudomásunk szerint a megyei I., II. és III. osztályokat is beleértve mi vagyunk a legkisebbek, már ahol a labdarúgással is foglalkoznak. Jómagam harmincöt, elnökünk, Nagy László pedig immáron negyven esztendeje sportvezető, társadalmi munkában ketten igyekszünk megoldani az ügyes-bajos feladatokat úgy, hogy a Meszestől nyolc kilométerre lévő Szalonnán lakunk.

Hétszáz ezerből

A kérdés önmagát adja: a kétszáz lelkes településen hogyan képesek eltartani és működtetni a klubot? Juhász István válaszában kijelentette, hogy 700 ezer forintos költségvetésük döntő részét, 500 ezer forintot az önkormányzat biztosít, míg 200 ezret saját maguk „kalapolnak” össze.

– Sokan és sokat tesznek azért, hogy klubunk megmaradjon – folytatta a szakosztályvezető. – Polgármesterünk, Rozgonyi Tibor támogatja a futballt, aztán számunkra döntőnek bizonyult, hogy Csányi Sándor, az MLSZ elnöke betartotta ígéretét, így gyakorlatilag több százezer forintos kiadástól – a nevezési díjtól, a játékengedély díjon át a játékvezetői költségekig – mentesültünk. Sikerült megoldanunk csapataink szállítását is: rendelkezésünkre áll a húsz személyes kistérségi busz, valamint az önkormányzat, kilenc utas szállítására alkalmas társasgépkocsija is. Ha ezeket a költségeket ki kellene fizetnünk, már alighanem lakatot tehettünk volna sporttelepünkre.

A környékről

A meszesi felnőtt csapatban alig szerepel helyben élő játékos, a környékbeli fiatalok és a Meszesről elszármazottak, valamint az oda visszatérők viszont örömmel szolgálják a klubot.

– Játékosaink zöme szalonnai, de vannak szendrői, martonyi, bódvaszilasi, edelényi és sajószentpéteri focistáink is – „leltározott” Juhász István. – Jó csapattal rendelkezünk, remek közösséget alkotunk, sportszerűen küzdünk – sárga és piros lapot nagyon ritkán kapunk –, máskülönben aligha jönnének az eredmények. Most éllovasok vagyunk, előre azonban nem szaladunk, jövőnk most még nem kerül napirendünkre, mindig a soron következő mérkőzésekre összpontosítunk. Nem rivalizálunk senkivel, a szalonnaiakkal sem. Bebizonyítottuk, hogy a végeken is lehet futballt csinálni, miként azt is, hogy ránk nem jellemző a „tanyasi foci”, mert már ilyen nyilatkozatok is elhangzottak rólunk, de a mezőny más csapatairól is...

ÉM-KT


Megfelel

A meszesi sporttelep megfelel a megyei II. osztály követelményeinek, bár az egyik végén van egy kis emelkedő, amellyel egyelőre nem tudnak mit kezdeni. A gyepet körbekerítették és a komplexum további fejlesztéséről sem mondtak le.


Szombaton hat találkozót rendeztek a labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 12. fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!