Sport

2012.10.01. 15:15

DVTK: pont- és támadójáték nélkül

Vereséget szenvedett a Diósgyőr a Ferencváros otthonában.

Vereséget szenvedett a Diósgyőr a Ferencváros otthonában.A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata vasárnap délután a Ferencvárosi TC vendége volt. A piros-fehérek, legutóbbi, Paks elleni győztes együttesén csak egy helyen változtatott Sisa Tibor vezetőedző, az előző meccsen megsérült Gal nem jött rendbe, így Hanek visszakerülhetett a kezdőcsapatba. És még két érdekesség: a DVTK sztárigazolása, Rudolf Gergely ezúttal sem kapott helyet a keretben, még a kispadosok közé sem nevezték a csatárt, aki szerződtetése óta azon van, hogy formába lendüljön, valamint a hazai csapat egy mezárverés során 215 ezer forintot gyűjtött össze a diósgyőriek betegséggel küszködő fiatal kapusának, Rakaczki Bencének a gyógykezelésére.

Óriási hangulatban kezdődött a mérkőzés, a két gárda szurkolótábora hangerőben, látványban alaposan kitett magáért, a hazai ultrák még füstbombát is bevetettek a kezdés előtt. Sajnos, a pályán a csapatok nem tudtak felnőni a lelátói színvonalhoz, küzdelem ugyan volt, de helyzetek alig-alig. Az első játékrészben csupán két gólszerzési lehetőség adódott: a 30. percben Böde és Somalia lövésénél, nem sokkal ezután válaszként Gosztonyi lövése okán volt feljegyezni való. Illetve még annyi, hogy Hakola korai sérülése miatt a kispadról érkező Peric lett a csúcsék, és emiatt egy kisebb átszabást végzett a hazaiak edzője a támadó felállásukban. A csapatokon kívül Becséri játékvezető sem volt nagy formában, az első játékrészben kiosztott három diósgyőri sárga közül, nem mindegyik ült, nem is szólva arról, hogy a játékrész hajrájában egy 11-es gyanús eset, amelynek a szenvedő alanya a DVTK, pontosabban Tisza volt.

Térfélcsere után

A második félidő elején egy pörgősebb FTC-t láthattak a nézők, sokkal többet volt a labda a vendégek kapuja előtt, mint az első 45 percben, és ekkor már helyzetek is adódtak a zöld-fehérek előtt, ráadásul Sváb révén egy nagy kapufájuk is volt az 56. percben. A Ferencváros kezdeményezőkészsége fertályórával később pedig góllá érett, egy pontrúgást nézett be a diósgyőri védelem. A hátrányba került piros-fehérek ahogy addig, így ezután sem voltak képesek arra, hogy helyzetet alakítsanak ki, hogy próbára tegyék Jova kapust. A sok sárgás DVTK-s közül végül Vági hullott ki, akinek a 80. percben egy faultjánál még megkegyelmezett a sípos ember, a 83. minutában viszont már nem volt ilyen elnéző. A 10 főre fogyatkozott Diósgyőrnek a hajrában sem volt lehetősége a gólszerzésre, szemben a hazaiakkal, akik egy akciójuk végén, a meccs utolsó percében még javítottak a gólkülönbségükön. A DVTK ezen a meccsen tehát pont nélkül maradt, mert miközben a hátsó alakzat ,,beszakadt”, a gyenge támadójátékkal esélye sem volt a gólszerzésre.

ÉM-BCs


Jegyzőkönyv:

Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)   

Budapest, 5000 néző. V.: Becséri (Kispál, Kelemen).

Ferencvárosi TC: Jova (0) – Alempijevic (6), Besic (6), Klein (5), Sváb (6) – Gyömbér (5), Józsi (5) – Hakola (0), Böde (7), Orosz (4) – Somalia (7). Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Diósgyőri VTK: Rybansky (7) – Vági (6-2=4), Rakovic (6), Hanek (6), Gohér (6) – Takács P. (6), Elek Á. (6) – Gosztonyi (5), Fernando (4), Bacsa (5) – Tisza (4). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Csere: Hakola helyett Peric (5) a 4., Gosztonyi helyett Seydi (5) a 61., Orosz helyett Jenner (6) a 67., Gyömbér helyett Cukic (-) a 73., Fernando helyett Jeff (-) a 78., Tisza helyett Csirszki (-) a 88. percben.

Kiállítva: Vági a 83. percben.

Sárga lap: Gosztonyi a 6., Bacsa a 12., Takács P. a 27., Sváb az 59., Vági a 65., Gohér a 70., Peric a 87. percben.

Gólszerző: Böde (1-0) a 71., Peric (2-0) a 92. percben.

Ricardo Moniz: – Úgy érzem első félidőben mi domináltunk, ekkor is kontroll alatt tartottuk a játékot. Aztán a második félidőben Jenner remekül elvégzett szabadrúgása révén megérdemelten jutottunk előnyhöz. Úgy érzem, hogy felszabadultan játszott a csapat különösen a második játékrészben, és fantasztikus közönségünket kiszolgálva megérdemelten szerzetük meg a három pontot.

Sisa Tibor: – Nem volt rossz mérkőzés, küzdelmes is volt, nem biztos, hogy 2-0-volt benne, úgy érzem, hogy a döntetlenre is volt esélyünk, közel álltunk ahhoz, hogy pontot szerezzünk. Persze amikor már csak tízen maradtunk, már kevesebb esélyünk volt erre. Úgy érzem, hogy játékunk alapján többet érdemeltünk volna.


Percek, események

71. perc: Jenner a kaputól 30 méterre, jobbról végzett el szabadrúgást. A beadásra az ötös bal sarkánál Böde érkezett, aki ballal a bal alsó sarokba lőtt, 1-0.   

83. perc: Vági ugrott be a lendületből felfutó Peric elé, a szabálytalanságért a játékvezető sárga lapot adott, majd rögtön ezután a pirosat is előhúzta, mert a védőnek az volt a második sárgás megmozdulása.

92. perc: A diósgyőri védelemtől Somalia szerezte meg a labdát középen, majd passzával a baloldalon Peric került ziccerbe, aki megindult a kapu felé, 15 méterről eleresztett lövésébe Rybansky még beleért, de testéről a gólvonalon túlra perdült a labda, 2-0.


Csak a diósgyőri jó Isten tudja, hogy hanyadszor, de "csak a szokásos".... 1400 (!) diósgyőri útra kelt a Csapatáért, hogy győzelmet, sikert lásson, és mi történik? Hát persze, hogy kilátástalan játékkal hoztuk a nullát, a semmit. Juhász-Léhi István jegyzete.

A Ferencváros otthonában lépett pályára a DVTK vasárnap délután. A piros-fehéreknek nem sikerült pontot szerezni az Albert stadionban. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja?

Gyászszalaggal a karjukon léptek pályára a Ferencvárosi TC elleni bajnokin a Diósgyőri VTK játékosai.

 ”Nem volt rossz mérkőzés, küzdelmes is volt, nem biztos, hogy 2-0 volt benne” – kezdte nyilatkozatát Sisa Tibor, a DVTK Üllői úton elszenvedett 2-0-ás veresége után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 9. fordulójában az ősi rivális FTC otthonába látogatott a Diósgyőri VTK gárdája vasárnap 16.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!