Jegyzet: Tanár úr kérem

Akt.:
A diósgyőri szurkolók vasárnap is megtöltötték az Albert stadion vendégszektorát
A diósgyőri szurkolók vasárnap is megtöltötték az Albert stadion vendégszektorát - © Fotó: Homoky György
Csak a diósgyőri jó Isten tudja, hogy hanyadszor, de “csak a szokásos”…. 1400 (!) diósgyőri útra kelt a Csapatáért, hogy győzelmet, sikert lásson, és mi történik? Hát persze, hogy kilátástalan játékkal hoztuk a nullát, a semmit. Juhász-Léhi István jegyzete.

Pedig nem voltak rosszak annak ellenére sem az előjelek, hogy tudtuk: az addigi nyolc meccsen rajtunk, diósgyőrieken kívül mindössze a tök utolsó Siófoknak sikerült az a “bravúr”, hogy 7, azaz hét rúgott gól lett volna abban a bizonyos tarsolyban. Legyintettünk, nem gond, hiszen ez a Fradi gyenge és egyértelműen mi vagyunk az esélyesek.

Az, hogy mi is történt – illetve nem – mindenki tudja. Sima 2-0 a Ferencvárosnak… És ez a baj. Ez a “sima”. Unalmas, de igaz: ki lehet úgyis kapni, hogy megyünk, harcolunk, hogy tűz van a csapatban. Ebben a csapatban vasárnap délután viszont minden volt, csak tűz nem. Nem tudom mi kellene még, hiszen a magyar viszonyokhoz képest átlagon felüli minőséget képvisel a DVTK kerete. Úgy hírlik, hogy a javadalmakat becsülettel rendezi a klub. A tulajdonos láthatóan mindent megtesz azért, hogy a szerethető középcsapatból rettegett élgárda legyen. Épül-szépül a piros-fehérek infrastruktúrája, ráadásul az ország legjobb szurkolóival rendelkezünk.

Tudom, nem ilyen egyszerű, de akkor is: ha én lennék a DVTK edzője, akkor egy ilyen meccs után nem foglalkoznék játékvezetővel, meg nem adott büntetővel. Ha tehetném, finoman jelezném, hogy azok, akik ott voltak az Üllőin vasárnap, ingyen mehessenek majd be a MTK ellen meccsre. Ez lenne a minimum. De elnézést kérnék az ország legjobb szurkolótáborától és megígérném, hogy a következő meccseken hajtani, küzdeni fogunk a címerért, a klubért, a szurkolókért. Akár már a spanyolokkal és Rudolf Gerivel.

Mert ez egy ilyen sokra hivatott csapattól eddig kevés. Nagyon kevés. És ezt nem csak a diósgyőri jó Isten tudja tisztelt Tanár úr.

– Juhász-Léhi István – Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja a Ferencváros ellen?

A Ferencváros otthonában lépett pályára a DVTK vasárnap délután. A piros-fehéreknek nem sikerült pontot szerezni az Albert stadionban. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja?

Gyászszalaggal a diósgyőri focisták

Gyászszalaggal a karjukon léptek pályára a Ferencvárosi TC elleni bajnokin a Diósgyőri VTK játékosai.

FTC vs. DVTK – Edzői nyilatkozatok

 “Nem volt rossz mérkőzés, küzdelmes is volt, nem biztos, hogy 2-0 volt benne” – kezdte nyilatkozatát Sisa Tibor, a DVTK Üllői úton elszenvedett 2-0-ás veresége után.

BOON-ÉLŐ – FTC vs. DVTK 2-0 (0-0)

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 9. fordulójában az ősi rivális FTC otthonába látogatott a Diósgyőri VTK gárdája vasárnap 16.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!Sporthírek