Sport

2012.08.26. 15:59

Talmácsi eddigi legjobb eredménye

A verseny napja esővel kezdődött, így vizes pályán folyt a bemelegítés a supersport kategória mezőnyének.

A verseny napja esővel kezdődött, így vizes pályán folyt a bemelegítés a supersport kategória mezőnyének. Talmácsi Gábor a 8. helyen zárt. A versenyre aztán felszáradt az aszfalt, így száraz futamhoz készülődtek a csapatok. Talmácsi a 10. helyről indult a 22 körös versenyen. A magyar motoros jól kapta el a rajtot, mellyel néhány helyet azonnal szerzett magának. 5 kör elteltével a 6. helyen száguldott, de nem sokkal később ketten is megelőzték, viszont nem szakadt le és magabiztosan tartotta az előtte motorozók tempóját. Sőt, a futam legvégén 4 tizedes hátrányban kezdte meg az utolsó kört és nem sok hiányzott, hogy befutóra megverje Antonellit, aki végül mindössze 94 századdal haladt át hamarabb a célvonalon.

Az első orosz versenyt Kenan Sofuoglu nyerte, mögötte Jules Cluzel lett a második. A harmadik helyen a hazai versenyző, Vladimir Leonov végzett.

Talmácsi Gábor az eddigi 5 versenyén szerzett 25 pontjával az összetettben a 14. helyre lépett előre.

Talmácsi Gábor: Ez volt az eddigi legjobb versenyem, melyen sikerült megszereznem az eddigi legjobb eredményemet is. A reggeli eső miatt nem volt jó a tapadás és verseny közben többször is összecsuklott a motorom eleje, de mindent megtettem, hogy tartsam a tempót az előttem haladókkal. Az utolsó 2-3 körben végig nagyon jó ritmusban tudtam motorozni a kopott gumikon és ha lett volna még egy-két kör, reális esélyem lett volna harcolni akár a 6. helyért is, de így sem panaszkodok;) Jókat meccseltem Foret-val és Antonellivel. A csapat is és én is nagyon boldogok vagyunk. Sokat dolgoztunk a hétvégén is, sok új tapasztalatot szereztünk és megint előreléptünk egy fokkal. A 8. hellyel 8 pontot szereztem, és az összetettben is előreléptem a 18. helyről a 14. helyre!

Végeredmény:

1. K. Sofuoglu

2. J. Cluzel

3. V. Leonov

4. S. Morais

5. B. Parkes

6. F. Foret

7. A. Antonelli

8. Talmácsi Gábor

...

20. Németh Balázs

...

24. Tóth Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!