Tudáspróba

2024.05.24. 18:52

Kaland az Avalon Nemzetközi Iskolában

Az Avalon Nemzetközi Iskola adott otthont a május 23-án megrendezett Nagy Digitális Kaland versenynek, ahol 105 általános iskolás diák mérte össze digitális tudását. A versenyt a Logiscool Miskolc Programozó Iskola szervezte.

Gárdonyi Edina

Oláh Tünde intézményvezető köszöntötte a 105 izgatott kisdiákot, majd Könyves Viktor, a miskolci Logiscool iskolavezetője elmondta, hogy országosan ugyanebben az időpontban háromezer diák fog versenyezni. A szabályok ismertetése és közös visszaszámlálás után kezdődött az izgalmas verseny. A Nagy Digitális Kaland célja a 3-6. osztályos diákok digitális készségeinek fejlesztése és a logikus, algoritmikus gondolkodás, valamint az internetbiztonság ismeretének elmélyítése. A versenyen a csapatok izgalmas, játékos küldetéseket teljesítettek, és olyan kreatív csapatnevekkel neveztek, mint a Girl Power, Blondies, KalandoRock és Country Girls.

 

A digitális tudás még sosem volt ennyire fontos

„Nagy örömünkre szolgált, hogy a Miskolc és környékbeli általános iskolák digitális világ iránt érdeklődő tanulóit az intézményünkben fogadhattuk, és biztosíthattuk a helyszínt és a technikai feltételeket a verseny lebonyolításához, hiszen a Digitális Tudásért Alapítvány nemes célt tűzött ki, amelyben a segítségnyújtás számunkra is nagyon fontos” – nyilatkozta Oláh Tünde, az Avalon Nemzetközi Iskola igazgatója. 

Könyves Viktor, a Logiscool Miskolc iskolavezetője, szintén kifejezte elégedettségét: „A Nagy Digitális Kaland létrehozója a Digitális Tudásért Alapítványt. Fontosnak tartottam, hogy fő támogatójaként és szervezőjeként Miskolcon is megrendezzük a versenyt, és a városban, valamint a környékén tanuló gyermekek kipróbálják digitális ismereteiket és logikus gondolkozásukat. Büszke vagyok arra, hogy Miskolcon is időszerű és jövőbe mutató valódi értékeket adunk diákjainknak, mivel látjuk, hogy a digitális tudás még sosem volt ennyire fontos. A Logiscool Miskolc iskolavezetőjeként fő feladatunknak érezzük támogatni és segíteni a szülőket, hogy gyermekeiknek jövőt álló és releváns tudást biztosítsunk képzéseinkkel és nyári táborainkkal.”

 

Iskolai és baráti csapatok is neveztek

„Anna Logiscoolos már három éve, onnan tudtunk a versenyről" – mondta el a kislány édesanyja, Terjék Tímea. A csapatot két osztálytársával alkotják, a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola tanulói.

A Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola öt – két negyedikes és három harmadikos – csapattal érkezett. A városi könyvtár osztotta meg az iskolával a verseny hírét és örömmel neveztek – mondta el Vitányiné Zakuczki Diána tanító, aki alsó tagozatosoknak digitális kultúrát is tanít. 

Feltűnő csapat a Country Girls a szalmakalapjaival. A három kislány különböző iskolába jár, de családi barátok, így neveztek együtt a versenyre – mondja el a kísérő anyuka, Nagy Lívia Tamara, akinek a kislánya a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola harmadik osztályos tanulója.

Ők lettek régiónkban a dobogósok:

A versenyre 3 fős csapatokkal lehetett jelentkezni két korcsoportban.

Régiónkban a 3-4. osztályos kategóriában az alábbi eredmények születtek:

1. helyezés: Jókai Gamerek csapata a Jókai Mór Református Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából: Krajnyák Gábor, Szántó Balázs (Logiscool tanuló is), Vadnai Mihály

2. helyezés: Recskék csapata az Avalon Nemzetközi Iskolából: Barta Dániel (Logiscool tanuló is), Faludi Benjamin, Sándor József 

3. helyezés: Kalandvágyók csapata a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából: Broda Máté, Csordás-Zilai Boldizsár, Veréb Aurél

 

Régiónkban a 5-6. osztályos kategória eredményei:

1. helyezés: Bob csapat az Avalon Nemzetközi Iskolából: Kadenczki Dávid, Rieger Bendegúz, Takács Titusz 

2. helyezés: Kis Törpék csapata a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumból: Fekete Bendegúz, Szőllősi Ákos (Logiscool tanuló is), Tőzsér Mór

3. helyezés: KaziRefiponthu csapata a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolából: Csohány Tímea, Szabó Ákos, Varga Fanni (Logiscool tanuló is)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában