Itt a nyár!

2024.05.24. 19:00

A hétvégén végre kinyit több miskolci strand

A gyermeknap hétvégéjén végre minden strand kinyit Miskolcon, sőt kiderült hogy számos izgalmas program várja a kicsiket.

Boon.hu

Korábbi felvételünk a még kihalt strandról Fotó: Bujdos Tibor

Fotó: Bujdos Tibor

Már áprilisban szerettük volna tájékoztatni olvasóinkat a miskolci szabadtéri strandok nyitásával kapcsolatban, ezért telefonon, majd e-mailben kerestük meg a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetőjét, Németh Juditot. Sajnos kérdéseinkre választ nem kaptunk, ezért ezeket pár nappal ezelőtt ismételten feltettük, ám válasz a mai napig nem érkezett. Az interneten próbáltunk tehát tájékozódni a cég közösségi oldalain.

Pénteken nyit a Barlangfürdő 

A Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia Facebook-oldalán értsítenek mindenkit, hogy a külső medencék nyitása a mai napon várható és egy videót is láthatunk a feltöltött medencéről. Majd szintén itt hirdetik a gyermeknapi programokat, így megtudhatjuk, hogy a hétvégén ugyanitt kifestő, memóriajáték, puzzle, kincsvadászat, ugrálóvár, vízi kötélhúzás és vízi kidobós várja a kicsiket. A Selyemréti Strandot a közösségi oldal tanulsága szerint május 25-én nyitják meg és szintén ugyanazok a programok várhatóak amelyek a Barlangfürdő esetében.

A Selyemréti Strandfürdő játszótere megújult

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője a városi hírportálnak azt nyilatkozta, hogy hosszú évek után újult meg a Selyemréti Strandfürdő játszótere, ezzel egyidejűleg szépült meg környezete és zöldfelülete, így szombaton reggel kilenc órától már nem csupán az úszás és a rekreáció szándékával közelíthetjük meg a városrész vizes komplexumát, hanem a strandoláséval is. Az egész évben működő dögönyöző- és úszómedence mellett a hétvégén még további négy medencét is megnyitnak: az ülő-, a csúszda-, a tan- és a gyermekmedencét.

Egy héttel később nyitnak 

A Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője mindemellett a városi portálnak kifejtette, hogy a Miskolctapolcai Strandfürdő úszómedencéje körüli eddigi csempeburkolatot az utóbbi időszakban térkőre cserélték, sőt, az ülőfelületeket és a lelátót is megújítják. Ez azonban azt is jelenti, hogy a strand a fenti létesítményekhez képest egyhetes csúszással, június elsejével nyitja meg kapuit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában