Sport

2012.08.29. 14:58

Miskolcról az Olasz Rallyra

Juhász Csaba a Rally del Friuli e Alpi Orientali versenyen vesz részt Szántó Szabolcs navigátorával. Interjú Juhász Csabával.

Juhász Csaba a Rally del Friuli e Alpi Orientali versenyen vesz részt Szántó Szabolcs navigátorával. Interjú Juhász Csabával.

Az idén már ez a második Olaszországi futamotok. Itt milyen pályák várnak rátok?

- Szerintem ezek a pályák is ugyanolyan technikásak és szűkek lesznek, mint az előző versenyen. Sajnos a nagy autónknak ez nem nagyon kedvez, de mindig ott kell menni, ahol a versenyt rendezik, így majd ehhez kell alkalmazkodnunk.

A Casentino Rallyn elért sikereteket, hogy élted meg és az mennyire segítette elő a mostani indulásotokat?

- Nem vártuk ilyen jó eredményt, de ha az előttünk rajtoló Peugeot-ós páros nem tart fel minket kétszer is, akkor meg lehetett volna a negyedik hely  és akkor most abszolút harmadikok lennénk a Mitropa Cup-ban.

Jelenleg abszolút negyedikek vagytok a Mitropa Rally Cup-ban. Számítottatok-e év elején ekkora sikerre?

- Nem számítottunk ilyen jó eredményre. A szerencse is kellett ehhez és főképp a megbízható autó, amiért ezúton is hálámat szeretném kifejezni a csapatnak

A Miskolci RTE futam menyire volt jó tesztnek az Olasz versenyre?

- Tökéletes teszt volt, mert Bükkszentkereszt hasonlít a kinti pályákhoz. Másrészt megint szerencsénk van, mert még itthon ezen a versenyen jött ki a szervószivattyú hibája, már az első gyorson.

Mi az, ami vonzó a külföldi például a Mitropa Rally Cup versenyein?

- A szervezés tökéletes, eddig mindig minden úgy volt a versenyen, ahogy az a kiírásban szerepelt. Nincs kivételezés, mindenkivel ugyanolyan kedvesek és szigorúak.

- Hajósi Miklós –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!