Sport

2012.08.19. 09:57

Haladás vs. DVTK - Kivédekezték a második félidőt

A labdarúgó NB I 4. fordulójában a DVTK a Haladás vendége volt szombaton.

A labdarúgó NB I 4. fordulójában a DVTK a Haladás vendége volt szombaton.A Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK bajnoki mérkőzés tisztes melegben kezdődött, a tévéközvetítés miatt kora délután, amikor 30 Celsius fok felett volt a hőmérő higanyszála. A hosszú hétvége első napján, a két város közötti nagy távolságot csak kevesen küzdötték le a vendégdrukkerek közül, a kezdéskor száznál kevesebben voltak a részükre fenntartott szektorban (az első félidő végén ötven százalékkal növekedett a mintegy 80 fős létszám, amikor egy szurkolókkal teli kisbusz utasai is befutottak). A győztes csapaton ne változtass mondást ezúttal nem vette figyelembe Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője, aki egy helyen ,,variált” a múlt heti, Eger elleni meccshez képest: Tisza csak a kispadra került, Bacsa pedig a kezdőbe.

A piros-fehérek egyébként már az első percekben megmutatták, hogy komoly céljaik vannak ezen a meccsen, Rózsa kapust több alkalommal is próbára tették. Mivel keményen agresszíven játszottak a vendég középpályások, sok labdát szeretek a találkozó elején, és gyors építkezéseik után tényleg jó volt nézni a Diósgyőr játékát. A hazai csapatnak bő negyedóra kellett ahhoz, hogy feléledjen, ráébredjen arra, hogy sokat többet kell tenniük azért, hogy partiban legyenek. A félidő derekán el is kezdték csipkedni magukat, és ekkor már Rybansky kapusnak is akadt dolga. A meleg ellenére jó iramú és változatos volt meccs, az első játékrész második félidőben már mindkét kapu előtt adódtak izgalmak. Igazából csak a gól hiányzott a meccsből, az pedig hogy csak sárga lapok színesítették az összecsapást, Kassai játékvezető jóindulatának volt köszönhető, aki a már sárgás Váginak kegyelmezett meg egy izmos faultja után.

Fordulás után

Nem ott folytatták a csapatok a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyták. Úgy tűnt, a szünetben mindkét szakvezető védekezésből ,,adott órát” az öltözőben, ugyanis a játékosok nagyon fegyelmezetten játszották a ,,hátsójukat”. De hogy ezzel nem volt teljesen elégedett – mármint a támadójáték halványságával – a hazaik edzője, azt jelezte az első cseréje, amelyet tíz perc játék után lépett meg, Andorka pályára küldésével. Ha nem is ettől, hanem valami mástól, de lendültbe jött a hazai gárda, egyre másra gyömöszölték a Diósgyőr kapuja elé a labdát, és bizony Rybansky kapusnak minden tudására szükség volt, hogy amikor a védőkön túljutott a játékszer, útját állja a labdának. A nyomás alól rövid időre a félidő közepén sikerült kijönnie a DVTK-nak, de ez csak rövid ideig tartott. A hazai középpályások ugyanis képtelenek voltak megtartani a labdát, és támadást indítani. Sisa edző több cserét is végrehajtott ebben az időszakban, Luquet a tőle szokatlan mérsékelt teljesítmény-, Gosztonyit és Seydit pedig sérülések miatt cserélte le a vezetőedző. Az utolsó negyedórára a nagy melegben a Haladásnak is elfogyott az ereje, kihunyóban volt a tűz a játékukból. És bár a Diósgyőr a hajrában sem tudta sokat birtokolni a labdát, a meccs végéig kihúzta kapott gól nélkül, és az egy pontot ért a második félidőben a kezdeményezőszerepet szinte kirázólag birtokló hazaiakkal szemben.


JEGYZŐKÖNYV

Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK 0-0

Szombathely, 3000 néző. V.: Kassai (Kispál, Viszokai).      

Haladás Sopron Bank: Rózsa (7) – Schimmer (6), Guzmics (6), Fehér Z. (6), Búrány (6) – Iszlai (5), Rajos (5) – Nagy G. (6), Radó (7), Halmosi (6) – Kenesei K. (6). Vezetőedző: Artner Tamás.

Diósgyőri VTK: Rybansky (7) – Vági (6), Gal (6), Hanek (6), Gohér (6) – Elek Á., (6) Abdouraman (6) – Gosztonyi (5), Bacsa (5), Luque (5) – Seydi (5). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Csere: Rajos helyett Andorka (5) az 56., Gosztonyi helyett Gallardo (-) a 62., Luque helyett Tisza (-) a 65., Seydi helyett Bogáti (-) a 76., Kenesei K. helyett Ugrai (-) a 77., Búrány helyett Kalász (-) a 90. percben.

Sárga lap: Gosztonyi a 21., Vági a 22., Fehér Z. a 44., Gohér az 54., Elek Á. A 64., Seydi a 74., Nagy G. a 88., Abdouraman a 92. percben.

Artner Tamás: – Annak ellenére, hogy délután kettőkor játszottunk, ez egy jó iramú meccs volt. Le a kalappal a csapatom előtt, hiszen jól teljesítettek, a második félidőben lehetett látni, hogy jó állapotban vagyunk. Igazából egyvalami hiányzott a játékunkból, ez pedig a gól. Bár csak 1 pontot szereztünk, de nem vagyok elégedetlen, mert ez a mérkőzés is megmutatta, hogy jól együtt van a csapat.

Sisa Tibor: – Szerintem az 1 pontra rászolgáltunk, többre nem hiszem. Az első félidőben azért jobban játszottunk, talán több lehetőségünk is volt, a másodikban viszont beszorultunk. Egy jó formában lévő csapat otthonában értük el ezt az eredményt, köszönhetően annak, hogy a játékosok nagyon igyekeztek. Dicséretet érdemelnek a futballistáink, hiszen védekezésben és támadásban is mutattak olyat, amiből, amire lehet építkezni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!