Sport

2012.08.06. 19:15

DKSK-Miskolc: Színmagyar kerettel kezdték az évet

Miskolc - Elkezdte a felkészülést hétfőn a DKSK-Miskolc NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Elkezdte a felkészülést hétfőn a DKSK-Miskolc NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata.A DKSK-Miskolc élvonalbeli női együttese hétfőn délután a miskolci városi sportcsarnokban megkezdte a felkészülést a 2012/13-as évadra. A klub vezetői és a szakmai stáb tagjai fél ötkor megtartották a rajt előtti utolsó egyeztetésüket, majd fél órával később a játékosok is csatlakoztak hozzájuk, akiknek a vezetőedző Peresztegi-Nagy Ákos, és a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Szabó Tamás tartott néhány perces évnyitó beszédet. Tolmácsra, tolmácsolásra ezúttal nem volt szükség, ugyanis színmagyar keret jelent meg az első napon. A tavalyiak közül két játékos, Ocsenás Barbara és Reiner Dóra, egy nagy visszatérő, a legutóbb Zalaegerszegen játszott, diósgyőri nevelésű Bukovszki Mónika, két Bajáról érkezett kosaras, Bozóki Bettina és Szabó Petra, az előző szezonban Győrben pattogtatott Fürtös Kata, valamint az utánpótlásból, a Miskolci Városi Sportiskolából felkerült fiatalok, Hájer Tamara, Arad Zsófia, Sikora Emőke, Szabó Brigitta és Dubei Debóra (ő azonban térdsérülése miatt csak a kispadról nézte az első foglalkozást). A fiatalokhoz hasonló utat járt be edzőjük, Dubeiné Balogh Gabriella, aki az előző szezonban is a szakmai stábban dolgozó Zsiga Zoltánhoz hasonlóan pályaedzőként segíti ebben az évadban Peresztegi-Nagy Ákos munkáját.

Igazoltan hiányzott

A keret tagjának számító magyar játékosok közül csak egy kosaras hiányzott, igazoltan. Fejes Fruzsina, aki szintén Miskolcon sajátította el a sportág alapjait és az előző szezonban a Ferencváros foglalkoztatta, csak hétfőn este ért haza Macedóniából, ahol a magyar U18-as válogatott tagjaként a B-csoportos Európa-bajnokságon vett részt (és lett negyedik a csapattal, ami nem ért feljutást a legjobbak közé). A 18 éves center a tervek szerint csütörtökön csatlakozik a csapathoz.

De nem csak a fentebb felsorolt sportolókat foglalkoztatja ebben a szezonban a Diósgyőr, lesznek külföldi játékosaik is, úgy mint az előző szezonban is a DKSK-ban játszott két szerb, Brankica Hadzovic és Maja Skoric, valamint egy új arc, az Egyesült Államokból ékező, Lenita Sanford.

Szabó Tamás ügyvezetőtől azt kérdeztük, hogy anyagi oka van-e annak, hogy a külföldiek nincsenek jelen az első naptól.

- Természetesen – jelentette ki az ügyvezető. - Így van ez mindenhol, sőt vannak olyan klubok, amelyeknél csak közvetlenül a bajnokság rajtja előtt érkeznek meg a játékosok. Nálunk egy hónappal hamarabb érkeznek, ahhoz képest, hogy a bajnokság kezdődik. Szeptember 3-án lesznek itt, ennyi idő elég, hogy a taktikai elemeket begyakorolják, a fizikai felkészülésüket pedig megoldják saját maguk.

A lányokat, meccs közben, a tervek szerint augusztus 24-én lehet majd először látni, ekkor játsszák majd az első felkészülési meccsüket, de hogy kivel és pontosan mikor, ez ügyben még tartanak az egyeztetések.


Két gyors kérdés és válasz

A szezon kezdete előtt két kérdést tettünk fel Peresztegi-Nagy Ákosnak, a DKSK-Miskolc vezetőedzőjének, nevezetesen, hogy sikerült-e kipihennie magát, illetve, hogy milyen edzésprogramra számíthatnak a közeljövőben a játékosok.   - Gyors intenzív pihenés volt, hiszen csak egy hete jöttem haza az U16-s fiú Európa-bajnokságról, ekkor ért véget a szövetségi edzői munkám – mondta a szakvezető. - A múlt hét elején a lányommal töltöttem pár napot Fehérváron, pénteken pedig már Miskolcon voltam, hogy egy picit ismerkedjek a környékkel, így egy-egy rövidebb kirándulás erejéig eljutottam Lillafüredre, Miskolctapolcára és még Szilvásváradra is. Ami pedig a felkészülést illeti: az alapok megszerzése során azt a rendszert szoktam alkalmazni, amelyben heti két atlétikai edzés van, ezek közül a kedd délelőttieket fogjuk a Diósgyőri stadion rekortánján tartani, a másik pedig spinning tréning, vagy ha így jobban tetszik szobakerékpár. Ez az edzésforma ugyanis jobban fejleszti az állóképességet, mint a kinti futás, jobban mérhető a pulzusszám változás, az ízületeket jobban kíméli, és ennek során nagyobb hatásfokkal lehet dolgozni. Ezen kívül lesz heti két kondi is, újabb eszközökön, stílusban, nem a vasakat gyúrva, hanem a nagy izmokat erősítve. És rengeteg edzés lesz labdával, sőt, ezen a héten már a taktikai elemek is előkerülnek, ugyanis a komplex felkészítés híve vagyok. Heti tíz edzésünk lesz a felkészülés elején, szerdán csak egy tréninget tartunk, a hét utolsó foglalkozása pedig szombaton délelőtt lesz, amit másfél napos pihenő követ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!