Sport

2012.08.30. 09:52

Diósgyőri VTK: kevesebben lettek

Két játékost adott kölcsön az NB I-es labdarúgócsapat, másik ,,kettőt” meg a válogatottba.

Két játékost adott kölcsön az NB I-es labdarúgócsapat, másik ,,kettőt” meg a válogatottba.Az már korábban eldőlt, hogy a DVTK NB I-es csapatával szerződésben lévő Halgas Tiborral nem számol a piros-fehérek szakvezetője, és, hogy emiatt a klubvezetés kölcsönadná őt. A 31 éves labdarúgó korábban az NB II-es Kazincbarcikai SC-vel készült, majd visszatért Diósgyőrbe, szerdán pedig eldőlt, hogy a szintén másodosztályú Ceglédi VSE-ben folytatja a pályafutását, kölcsönjátékosként.

Ettől jóval váratlanabb hír, hogy a francia-marokkói kettős állampolgárságú Youssef Sekour is klubot vált. A 24 éves védekező középpályást az idén télen szerződtette három éves időtartamra a DVTK, most pedig az NB I-es Lombard Pápa TFC-nek adják kölcsön, 2013. június 30-ig.

Nem lesz ekkora

- Halgas Tibi még játszani szeretne, erre Cegléden adódott lehetősége, így ott folytatja – kommentálta a híreket Dudás Hunor, a DVTK-t működtető cég ügyvezetője, aki Sekourral kapcsolatban a következőket mondta: - Tehetséges labdarúgónak tartjuk, sokkal jobbnak annál, hogy játék nélkül maradjon. Itt, nálunk jelenleg túl sokan vannak a posztján, hiszen Abdouraman, Takács P. és az újonnan szerződtetett válogatottunk, Elek Norbert is bevethető itt, az elmúlt hetekben pedig láthattuk, hogy Fernando is tud jól teljesíteni ezen a helyen. Pápán valószínűleg nem lesz ekkora konkurenciája Sekournak, mint itt lenne, többet fog tudni ott játszani, ami nem csak neki lehet jó, hanem nekünk is, hiszen egy év múlva lejár a kölcsönadási szerződése és visszatér.

Dudás Hunort arról is megkérdeztük, hogy várható-e még, hogy az átigazolási időszak végéig újabb játékos, egy csatár, vagy valaki más érkezik, amire az ügyvezető elsőre azt válaszolta, hogy amíg nem jár le a határidő, addig erre van esély, majd amikor feltettük a kérdést, hogy mekkora ennek a valószínűsége, hogy tartanak-e olyan vasat a tűzben, ami néhány óra múlva esetleg kézzel foghatóvá válik, a következőket mondta:

- Igen, tartunk vasat a tűzben, de nem biztos, hogy le fogjuk tudni igazolni. Ez sok mindentől függ, ilyenkor az átigazolási időszak hajrájában gyorsabban követik egymást a változások, úgyhogy nem tudok az esélyekre vonatkozó százalékot mondani.

ÉM


Magyarország U21-es válogatottjába kapott ismét meghívót Gosztonyi András, a DVTK középpályása.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!