Sport

2012.07.14. 09:30

NB II - Még „forrásban” a keretek

Kazincbarcika, Mezőkövesd, Putnok - Szorgalmasan dolgoznak megyénk NB II-es labdarúgó csapatai, amelyek a bajnoki rajtra hangolnak.

Kazincbarcika, Mezőkövesd, Putnok - Szorgalmasan dolgoznak megyénk NB II-es labdarúgó csapatai, amelyek a bajnoki rajtra hangolnak.Egyaránt hétfőn látott az alapozáshoz a Kazincbarcikai SC, a Mezőkövesd-Zsóry és a Putnok VSE NB II-es gárdája is. Az időjárás jóvoltából a szakvezetők és a játékosok némiképpen fellélegeztek, hiszen már nem kellett negyven fokban tréningezniük.

László János, a KBSC FC Kft. tulajdonosa pénteken az alábbiakat osztotta meg portálunkkal:

– A tavalyi keretből tizenhárman biztosan maradnak, és már van három új játékosunk is: a Mezőkövesd-Zsóry csatára, Patrik Husaník, a Budapest Honvéd II 20 esztendős középpályása, Szala Ákos, illetve visszatér Tiszaújvárosból korábbi kapusunk, Varsányi János – mondta a klubvezető, aki egyéb részleteket is megosztott. Ezek szerint Hamar Zsolt és Vasas Viktor távozott Barcikáról, nekik lejárt a szerződésük, a tavaly kölcsönben lévő pedig visszamentek egyesületükhöz: Bene Attila Mezőkövesdre, Daniel Gomez Veszprémbe, Illés Richárd, Szabó Péter és Halgas Tibor Diósgyőrbe.

– Joussouf Konatének élő szerződése van, de ő még nincs velünk, egy sms-ben ugyanis arról tájékoztatott, hogy csak később tud edzésre jelentkezni – folytatta László János. – Természetesen vannak próbajátékosaink, az ő sorsuk nagy valószínűséggel a hét végén, az előkészületi mérkőzések után dől el.

Hegedűs Csaba Vácról

A mezőkövesdiek vezetőedzőjét, Véber Györgyöt a cigándi tornára való utazásuk közben értük el.

– A héten öt próbajátékost teszteltem – kezdte, majd hozzátette: – Hármuktól már megváltam, ketten még maradtak. Azt, hogy a leigazolására javaslatot teszek-e, pillanatnyilag még nem tudom.

A kék-sárgák szakmai munkájának irányítója egy átigazolási hírről is beszámolt és „sejtéssel” szolgált:

– Megszereztük a váci Hegedűs Csabát, továbbá két társa már majdnem a mi labdarúgónk. Csak azért nem nevezem meg őket, mert papírjaikat még nem írták alá, annyit azonban elárulok, hogy reményeim szerint mindketten komoly erősítést jelentenek számunkra.

Kérdésre válaszolva Véber György megerősítette, hogy Mezőkövesden gyűjti az erőt a volt diósgyőri Dobos Attila és ugyancsak a matyóvárosiaknál dolgozik Horváth Szabolcs, aki legutóbbi a Kazincbarcikai SC együttesének tagjaként futballozott. Esetleges leigazolásukról hamarosan döntenek.

– Még két posztra akaruk labdarúgót szerezni – folytatta a kövesdi mester. – Belső védőre és baloldali támadóra van szükségünk. Ha ezek realizálódnak, akkor erősítéseinket befejezettnek tekintjük.

Kerékgyártó érkezett

Az NB II-es újonc Putnok VSE csapatánál is beszédtéma az átigazolási időszak. Koszta Péter, csapat vezetőedzője nem részletezte a játékos-transzfereket, de néhány hírt már közölt szerkesztőségünkkel.

– A távozók között valószínű, hogy ott lesz a középpályás Tátrai Dávid, illetve az érkezők között lehet a felsőtárkányi Kerékgyártó Tamás.

A jelenleg próbajátékon lévőket a szakvezető nem kívánta megnevezni.

ÉM-KT,MI,ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!