Sport

2012.07.25. 14:29

Kiss Pál Tamás: "Mindenhol jó, de a legjobb itthon!"

Hazai versenyére, a 2012-es Magyar Nagydíjra készül Kiss Pál Tamás, hazánk egyedüli GP3-as futamgyőztese és monacói dobogósa, aki mindent megtesz majd annak érdekében, hogy az előttünk álló hétvégén minden magyar szurkolónak legyen oka az örömre, függetlenül attól, hogy ki melyik F1-es csapatért szorít. A magyar tehetség egy dobogós helyezéssel lepné meg a szurkolókat.

Hazai versenyére, a 2012-es Magyar Nagydíjra készül Kiss Pál Tamás, hazánk egyedüli GP3-as futamgyőztese és monacói dobogósa, aki mindent megtesz majd annak érdekében, hogy az előttünk álló hétvégén minden magyar szurkolónak legyen oka az örömre, függetlenül attól, hogy ki melyik F1-es csapatért szorít. A magyar tehetség egy dobogós helyezéssel lepné meg a szurkolókat.

Kiss Pál Tamás idén második évét tölti a Formula-1 egyik előszobájának számító és annak európai betétsorozataként futó GP3-as szériában, ahol a 2012-es esztendőt egy csapatváltást követően az angol Atech CRS GP színeiben kezdte meg. A 21 éves miskolci születésű pilótának nem ismeretlen a csapat, hiszen 2010-ben együtt voltak harcban a Brit Formula Renault 2000-es sorozat bajnoki címéért, ahol végül a 3. helyen zár tak.

Tamás útja ezt követően a GP3-ba vezetett, ahol tavaly újonc létére egy fantasztikus rajt-cél győzelmet aratott Barcelonában, és ezzel ő lett hazánk első futamgyőztese a Formula-1-be vágyó fiatal tehetségeket felvonultató rangos nemzetközi szériában.

Az Atech CRS GP vezetői mindezt nem is nézték tétlenül, leigazolták a 2012-es esztendőre Tamást, akit a csapat egyértelmű húzóemberének szántak. A magyar pilóta szenzációs monacói 2. helye – amelynek köszönhetően ő lett a magyar autósport történetének első monacói dobogósa – vagy épp Hockenheimben elért 6. és 4. helye is bizonyítja, hogy nem tettek rossz „lóra” az angolok, sőt!

David Hayle, az Atech CRS GP csapatfőnöke: "Tamást már régről ismerjük, hiszen korábban a Brit Formula Renault bajnokságban is együtt dolgoztunk, és már akkor látszott, hogy egy kivételes tehetségről van szó, aki komoly munkabírása és szorgalma folytán mindig fogékony a tanulásra és a további fejlődésre. Egy igazi versenyzőalkatról van szó, akire idén a csapat első számú húzóembereként tekintünk és a folyamatos jó eredmények szállítása mellett azt is elvárjuk tőle, hogy segítse a fejlődésben újonc csapattársait. ő szerezte meg csapatunk első dobogós helyezését Monacóban. Ez olyasvalami, amit sosem fogunk elfelejteni neki, és hisszük, hogy még számos hasonlóan szép sikert érhetünk el együtt a jövőben. Az egész csapat azon lesz, hogy Tamásnak minél jobban sikerüljön hazai futama, hiszen tudjuk, hogy ez mennyire fontos neki."

Kiss Pál Tamás: "Már régóta együtt dolgozom a csapattal, így jól ismerem őket és mindegyiküket korrekt embernek és jó szakembernek tartom. Folyamatosan éreztetik velem, hogy bíznak bennem és mindig meghallgatják, amit mondok, ez pedig nekem nagyon fontos ahhoz, hogy minden versenyen a maximumot tudjam kihozni magamból és az autóból. A versenyekre való tökéletes felkészüléshez is minden adott, hiszen kevesen mondhatják el magukról, hogy a McLaren F1-es főhadiszállásán szoktak gyakorolni csapatuk GP3-as szimulátorában! Monacóban úgy éreztem magam, mint egy gyerek, aki új játékot kapott, rendkívüli módon élveztem a vezetést és ez a végeredményen is meglátszott. Remélem, a hazai közönség is valami hasonlót hoz majd ki belőlem, és a Hungaroringen is sikerül majd egy erős teljesítménnyel előrukkolnom. Sok szép helyen és legendás pályán jártam már idén, de a legjobb mégiscsak itthon!"

Kiss Pál Tamás jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban, az Atech eddig megszerzett 37 pontjából 36-ot ő gyűjtött. A magyar pilóta célja, hogy az év végéig a top5-be zárkózzon fel a bajnoki tabellán, amihez egy hungaroringi dobogós helyezés jó kezdőlökést adna.

-  Borbás Bálint - P1race.com -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!