Sport

2012.06.10. 17:08

Talmácsi pontszerzéssel debütált a Supersport kategóriában

Ideális időjárási körülmények között vette kezdetét a 15 perces bemelegítő edzés a superbike világbajnokságon, melyet Talmácsi Gábor egy rövid boxkiállástól eltekintve végig a san marinoi pályán töltött.

Ideális időjárási körülmények között vette kezdetét a 15 perces bemelegítő edzés a superbike világbajnokságon, melyet Talmácsi Gábor egy rövid boxkiállástól eltekintve végig a san marinoi pályán töltött.Az időmérőn elért legjobb idejét megközelítve 1.41.172 kört futott, mellyel a 19. helyen zárt. A warm upok után már mindenki csak a versenyre koncentrált. Eső továbbra sem fenyegette a részvevőket és a nézőket, de egyre melegebb és fülledtebb lett az idő.

A Supersport 600 kategória versenye 13.30 órakor rajtolt. 33 versenyző várta a lámpa szabad jelzését és indultak meg egyszerre a 22 körös futamon. Az első néhány kanyarban óriási volt a tumultus, szinte egyszerre estek be az ideális ívekre, így nagyon észnél kellett lenniük, hogy bukások nélkül megússzák a helyezkedéseket. Talmácsi Gábornak egy helyet sikerült előrelépnie a rajtnál. Az ötödik körben már látótávolságon belül volt számára a pont érő 15. hely. A 17. pozícióban robogott, amikor közvetlenül előtte Mathew Scholtz bukott és majdnem magával rántotta. De Talmácsi rutinjának köszönhetően az ütközés elkerülése érdekében óriásit fékezett, így nem ment át az előtte keresztbecsúszó Scholtzon és ő is motoron tudott maradni. Ez a kitérő azonban mínusz 5 helyezésbe került. Visszacsúszva a 22. helyre sem adta fel a küzdelmet és példás hajrával sikerült pontot szereznie élete első supersport versenyén. A futamot Kenan Sofouglu nyerte, mögötte Jules Cluzel és Alex Baldolni állhatott fel a dobogóra.

Talmácsi Gábor értékelése

A bemelegítő edzésen probléma volt a kuplunggal és a váltóval, illetve a motort is be kell állítani az én vezetési stílusomhoz, mivel még nagyon nem azt teszi, amit én szeretnék, de másfél év kihagyás után pozitív eredményként értékelem a mai versenyen elérteket. Nagyon sajnálom, hogy elesett előttem a san marinoi versenyző. A motorom első kereke többször is nekiütközött és attól tartottam, hogy nem fogom tudni elkerülni az esést, de húztam az első féket és álltam a hátsó féken, így végül sikerült motoron maradnom. Ezt követően 5-en elmentek mellettem, de sikerült újra felvenni a ritmust és végül pontszerzőként zártam életem első supersport versenyén. Sok munka vár még ránk, de továbbra is nagyon motivált vagyok. Köszönöm a csapatom munkáját és mindenkinek nagyon köszönöm a szurkolást!

A hétvége további magyar érdekeltségű eredményei

Supersport 600

12. Németh Balázs

13.Tóth Imre

Superstock 1000

22. Györfi Alen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!