Sport

2012.06.15. 08:59

Foci Eb 2012 - Pontlevonás sújthatja az oroszokat

Hatpontos levonást kaphat az orosz válogatott a szurkolók viselkedése miatt.

Hatpontos levonást kaphat az orosz válogatott a szurkolók viselkedése miatt.Oroszország hat pontos mínusszal indulhat a következő Európa-bajnoki selejtezőn, ha a drukkerek ismételten példátlan magatartást mutatnak, mint ahogy a csehek elleni nyitómeccsükön tették. A szurkolók elleni vád magába foglalja a tűzijátékok használatát és a meg nem engedett transzparensek kifeszítését a Csehország elleni csoportmérkőzés során.

Emellett az UEFA szerdán újabb eljárást indított az Orosz Labdarúgó Szövetség ellen, a lengyel meccs előtti zavargások miatt. A harcokat követően 184 embert tartóztattak le a helyi hatóságok, amelyből 156 lengyel, 25 orosz, és három más külföldi országból való drukker. Azonban a kedd esti zavargásokról az UEFA külön döntést fog majd hozni. Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága vasárnap fog dönteni a két üggyel kapcsolatban.

Az oroszok nem fogadják el a súlyos büntetést

Az Orosz Labdarúgó Szövetség nem fogadja el azt a 120 ezer eurós büntetést, amelyet az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága szerdán rótt ki rá, miután a válogatott szurkolói több ízben is botrányt okoztak az ukrán-lengyel rendezésű kontinensviadalon.

Az UEFA a bírság mellett kilátásba helyezte, hogy hat pontot levonnak az orosz válogatottól a következő Eb-selejtező során, amennyiben hasonló incidensek történnek. A "próbaidőt" a 2016-os Eb-selejtezősorozat végéig határozták meg.

"Túl szigorú ítélet született, mint amikor annak idején az angol klubokat kizárták az európai kupákból" - jelentette ki csütörtökön Szergej Furszenko, a szövetség elnöke. "Mindenképpen fellebbezünk, mert mínusz hat pontról nagyon nehéz dolgunk lesz, és elbukhatjuk emiatt a kvalifikációt. Nem a csapat hibás azért, mert néhány fiatalember helytelenül viselkedik."

Az orosz drukkerek múlt pénteken a csehek elleni összecsapás alatt, a wroclawi stadionban csaptak össze a rendezőkkel, kedden pedig a lengyel szurkolókkal verekedtek össze.

ÉKN-MAL


Varsó, 2012. június 14., csütörtök (MTI) - Gyorsított eljárás keretében tizenhat lengyelt ítéltek el csütörtök délutánig a labdarúgó Európa-bajnokság orosz-lengyel mérkőzésének napján lezajlott szurkolói összecsapások ügyében - erősítette meg az MTI értesüléseit Wojciech Malek, a varsói belvárosi kerületi bíróság szóvivője.

Moszkva, 2012. június 14., csütörtök (MTI/AP) - Az Orosz Labdarúgó Szövetség nem fogadja el azt a 120 ezer eurós büntetést, amelyet az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága szerdán rótt ki rá, miután a válogatott szurkolói több ízben is botrányt okoztak az ukrán-lengyel rendezésű kontinensviadalon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!