Sport

2011.10.21. 10:06

Magosi és Szatmári párharca az aranyért

Debrecen - A bajnoki címvédő Tabaka József a bronzéremért hajt a szombati ob-n Debrecenben.

Debrecen - A bajnoki címvédő Tabaka József a bronzéremért hajt a szombati ob-n Debrecenben.

Az idényben utoljára láthatnak a szurkolók salakmotoros tétversenyt hazánkban, ráadásul a szombaton 14 órakor kezdődő debreceni derbi igazi presztízsviadal lesz, hiszen az egyéni magyar bajnoki döntőt rendezik a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Az előző két forduló után eldőlni látszik, ha valami drámai fordulat nem következik be, akkor Magosi Norbert, vagy Szatmári László örülhet a bajnoki elsőségnek. A korábbi gyulai és miskolci viadalon a szegedi Magosi 3 pontos előnyt szerzett a Debrecen Speedway SE versenyzője, Szatmári előtt, ami helyezésre lebontva azt jelenti, ha Szati három pozícióval megelőzi Magosit a debreceni döntőben, akkor pontegyenlőség alakul ki kettőjük között. De a jelenlegi erőviszonyok tekintetében ez a három pont elég soknak tűnik...

Itt az ideje

- Nem akarok nagyképűnek látszani, de ezt az első helyet nem Lackó szerezheti meg, hanem én bukhatom el – szögezte le Magosi Norbert, aki hozzátette, a salakpályákon eltöltött 23 év után már nagyon örülne egy egyéni magyar bajnoki címnek. (Érdekesség, hogy a 36 esztendős vaspapucsos idén megszerezte az argentin és szlovák egyéni bajnoki címet.) - A múlt héten sikerült legyőznöm a világbajnok Greg Hancockot Miskolcon, amit nagy fegyverténynek tartok, de ami ennél is fontosabb, sok olyan dolgot árult el, amiből tanulhatok. Remélem, ennek már Debrecenben is lesz látszatja – fogalmazott a pontvadászat éllovasa.

Nemcsak rajta múlik

Magosihoz hasonlóan Szatmári sem büszkélkedhet még egyéni magyar bajnoki aranyéremmel, viszont mindent elkövet majd azért, hogy ez megváltozzon, bár tudja, nem csak a saját kezében van a sorsa.

- Csakis saját magammal foglalkozom, meg akarom nyerni a versenyt, s abban, hogy kellő különbség lesz köztem és Norbi között, abban csak reménykedhetem – mondta Szatmári, aki elárulta, nem könnyíti meg a helyzetét, hogy legutóbb 8 hete ült motoron, így nemcsak az ellenfelekkel, hanem önmagával is meg kell küzdenie.

- Abban biztos vagyok, hogy gyors lesz a motorom, de én is kellek majd hozzá. Mindent megteszünk a sikerért – fogadkozott a Debrecen Speedway salakosa.

Tabaka a bronzért küzd

Az első hely mellett a dobogó harmadik fokáért is nagy harc várható, ugyanis a jelenlegi harmadik Stefáni Attilát és a negyedik Tabaka Józsefet is három pont választja el egymástól.

A magyar salakmotoros egyéni ob állása

  • Magosi Norbert (Big s MSC) 21 pont,
  • Szatmári László (Debrecen Speedway) 18,
  • Stefáni Attila (Miskolc Speedway) 15,
  • Tabaka József (Debrecen Speedway) 12,
  • Benkő Roland (Gyulai Speedway Club) 12,
  • Manuel Hauzinger (osztrák) 10.
  • A mezőny:

    Magosi Norbert, Tihanyi Sándor, Nagy Patrik, Benkő Roland, Fekete Sándor, Papp Péter, Tabaka József, Szatmári László, Stefáni Attila, Denis Stojs (szlovén), Samo Kukovica (szlovén), Manuel Hauzinger (osztrák)


    Debrecen - A hétvégi debreceni fordulóval zárul az egyéni salakos ob: nem akármilyen viadalra gyűlnek össze a vaspapucsosok szombaton délután, ugyanis a 14 órakor kezdődő derbin az egyéni magyar bajnoki cím sorsa dől el. Ez a megmérettetés lesz az országos bajnokság utolsó viadala, s egyben a szezonzáró verseny hazánkban.

    Debrecen - A szombati debreceni fordulóval zárul az egyéni salakos ob, valamint a hazai versenyszezon.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!