Sport

2011.10.26. 14:40

A horvátoknál is remekeltek a DSI-s tollasozók

Debrecen, Porec - A Hajdú Gabona DTC második helyen végzett a csapatbajnoki első fordulójában.

Debrecen, Porec - A Hajdú Gabona DTC második helyen végzett a csapatbajnoki első fordulójában.

Ahogy azt már megszokhattuk, a fiatal debreceni tollaslabdázók menetrend szerint „szállítják” az érmeket nemcsak a hazai, hanem a külföldi versenyekről is.

Porec-i sikerek

A Debreceni Sportcentum-SI ifjú titánjai a horvátországi Porec-ben ragadtak ütőt egy ifjúsági nemzetközi megmérettetésen. A hajdúságiak közül a legjobb eredmény Krausz Gergely érte el, aki a fiú egyéniben a második helyen végzett. Bronzéremmel gazdagodott leány egyéniben Gonda Daniella, a Krausz, Mester József fiú páros, és a Krausz, Gonda vegyes páros. Mátyus Tibor, a sportolók edzője a Naplónak elmondta, a poreci teljesítmény az utóbbi idők egyik legkiemelkedőbb eredménye a debreceniek részéről, ugyanis a versenyen lényegében az összes nagy tollaslabdás nemzet képviselői megmérették magukat.

A döntőben bízva

A Hajdú Gabona-DTC alakulata a magyar csapatbajnokságban Pécsett lépett pályára, s a várakozásoknak megfelelően igen jól szerepelt. A Krausz, Boros Balázs, Varga Ákos, Vislóczki György, Mester, Tho Ni Lee, Fórián Csilla, Varga Orsolya, Gonda, Czifra Zsuzsa összetételű cívisvárosiak 7:2-re legyőzték a Dánszentmiklóst, a Honvéd Zrínyi ellen 6:3-ra diadalmaskodtak, míg a házigazda Multi Alarm ellen szoros meccseket játszva, végül 6:3-ra kikaptak, de így is a második helyen végeztek. A csapatbajnokság januárban a hajdúszoboszlói tornával folytatódik, ahol a döntőbe jutásért küzdenek a csapatok.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!