Sport

2010.06.15. 16:29

FOCI-VB - "Titkos fegyvert" vetettek be az észak-koreai focisták

<p>A kommunista Észak-Korea futball-válogatottjának labdarúgói abban reménykednek, hogy a kedvenc ételük segíthet nekik helytállni a dél-afrikai futball-világbajnokságon a brazil csapat elleni, kedd esti mérkőzésükön.</p>

A dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint a sztálinista rezsim futball-válogatottjának "titkos fegyvere" a mérkőzés előestéjén vacsorára elfogyasztott rizskeksz, amelyet a csapattal együtt kiutazott szakács készített el.

Bár az észak-koreai csapatnak nincs sok reménye, hogy legyőzze az ötszörös világbajnok brazil válogatottat, a kommunista állam válogatottjának 1966-ban sikerült legyőznie Olaszországot, amivel bejutottak a negyeddöntőkbe az akkori focivébén. Észak-Korea egyénként most másodszor vesz részt futball-világbajnokságon, ahol Brazílián kívül Portugáliával és Elefántcsontparttal vannak egy csoportban.

A Brazília-Észak-Korea összecsapást megelőzően lejátszott Új-Zéland-Szlovákia meccs végeredménye egyébként 1:1-es döntetlenre végződött.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!