Sport - Foci

2017.06.03. 12:15

Juve vs. Real - Meglesz-e az első címvédés a Bajnokok Ligájában?

Amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, még egyetlen csapatnak sem sikerült a címvédés, így a királyi klub 12. sikere többek között ezért is lenne egyedülálló.

Amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, még egyetlen csapatnak sem sikerült a címvédés, így a királyi klub 12. sikere többek között ezért is lenne egyedülálló.

Végre eljött az idő, szombaton 20.45-től (élő M4 Sport) rendezik Cardiffban a Bajnokok Ligája döntőjét, melyben a Juventus és a Real Madrid feszül majd egymásnak. A Real történelmi címvédésre készül, míg az olasz csapat a futballtörténelem nyolcadik triplázó klubja lehet.


[poll id="1426"]


A két sztárcsapat – amely hazája bajnokságában egyformán az élen végzett, a Juventus ráadásul olasz rekordot jelentően sorozatban hatodszor győzött és a kupában sem talált legyőzőre – közös történetének ez lesz a 19. egymás elleni európai kupamérkőzése, mindannyiszor a legrangosabb sorozatban néztek egymással farkasszemet. Mindkét együttes nyolcszor örülhetett, kétszer pedig döntetlen született. Az egyik legemlékezetesebb randevújuk az 1998-as amszterdami döntő volt, amelyet Predrag Mijatovic találata döntött el a spanyolok javára. Akkor még a Juventust erősítette Zinedine Zidane, aki három évvel később szerződött a Real Madridhoz, amellyel játékosként, majd azt követően edzőként is szinte mindent megnyert, s amelyet most újra a csúcsra vezethet.

Ismét elbuknak?

A Juventus veretlenül, míg a Real Madrid egyetlen vereséggel jutott el a fináléig, ahol a legjobb támadósor és a legjobb védelem áll majd szemben egymással, hiszen az olaszok 12 mérkőzésükön mindössze három gólt kaptak, míg a címvédő spanyolok 32 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába. A Zebráknak a legfontosabb pontja a védelme, amely a 39 éves Gianluigi Buffon irányításával ebben az idényben egy 690 percig tartó gólcsendet is produkált.

Ami a finálékat illeti, a madridiak hibátlanok, hiszen mind az öt eddigi döntőjüket követően győztesen hagyták el a pályát, a Juventus viszont – bár szintén ötször állt a végső siker kapujában – az elmúlt négy alkalommal elbukott. Legutóbb a 2015-ös berlini döntőben a Barcelonával szemben maradt alul a torinói együttes.

A 20.45 órakor kezdődő Juventus - Real Madrid Bajnokok Ligája-döntőt a német Felix Byrch vezeti majd Cardiffban, ő 2014-ben a Benfica-Sevilla Európa Liga-döntőn fújta a sípot.


BL: beszólt a döntő előtt a realosoknak Khedira

Szombaton este a háromnegyed kilenckor kezdődő Juventus–Real Madrid fináléval véget ér a labdarúgó Bajnokok Ligája 2016–2017-es kiírása. A mérkőzést megelőzően a torinóiak középpályása, Sami Khedira beszélt korábbi klubja szurkolóihoz fűződő, nem éppen felhőtlen viszonyáról.

Bajnokok Ligája: Buffon maga sem hitte volna

A Juventus kettős győzelemmel jutott be a BL-fináléba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!