Sport - Foci

2010.05.19. 16:30

Partvonal: De, tényleg

<p><em>Kabaré – mondta a kaposvári focicsapat szakvezetője, Prukner László, arra, hogy a Kecskemét elleni, szombaton a pálya használhatatlansága miatt elmaradt idegenbeli bajnokijukról vasárnap délután, egy e-mailból tudták meg, hogy azt hétfőn kell bepótolniuk</em> - <strong>Berecz Csaba jegyzete.</strong></p>

De nem tehettek mást, hétfőn buszra szálltak és ismét elutaztak a Hírös városba, igaz, most nem egy nappal hamarabb, mint múlt hét végén, már csak azért sem, mert erre esélyük sem volt. Nem adtak nekik. Kik? Azok, akik hétfőn meg azt találták ki, hogy az utolsó forduló összes vasárnapi meccsének egy időben kell kezdődnie, indokként felhozva a sportszerűséget. Hogy ezt megelőzően szombaton két meccset két különböző időpontban rendeznek meg? Oda se neki, azon a napon biztos még nem számít a sportszerűség. Vagy ha számít, annyira azért még sem, hogy ezeket a meccseket is vasárnap, a többivel egy időben rendezzék. Mert ugye a tévések fizettek, nekik fordulónként három bajnoki kell. Ez még teljesíthető is lenne, ha olyan mérkőzések kerülnének külön időpontokban képernyőre, amelyek sem fent, sem lent nem döntenek el semmit. Mert ha a bajnoki cím várományosai egy időpontban kezdik a meccseiket, akkor a kiesés elől menekülők miért nem?

Ennek a furcsa bajnoki hajrának (például: kaposváriak kecskeméti utazásai, utolsó forduló kezdési időpontok) oka van. Az, hogy nincsenek tartaléknapok a versenynaptárban. Pedig lehetnének, ha nem akárnák mindenáron befejezni a szezont pünkösd vasárnap. Csak azért, hogy a magyar válogatott keretébe meghívott, a magyar bajnokságban szereplő hat futballista (akik három klubból érkeznek) hétfőtől nyugodtan készülhessen a németek elleni, jövő hét szombati, tét nélküli találkozóra?

Igaza van Prukner Lászlónak. Ez kabaré. De tényleg.

- Berecz Csaba -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!