Sport - Foci

2010.05.18. 17:29

Etikai vizsgálatot indít a FIFA a Triesman-ügyben

<p>Vizsgálatot indít a FIFA etikai bizottsága az angol Labdarúgó Szövetség lemondásra kényszerült elnökének ügyével, illetve a bukásához vezető kijelentéseivel kapcsolatban - közölte kedden a futball-világszövetség.</p>

A bejelentéséről megkérdezték újságírók a FIFA főtitkárát. Az egyik kérdés úgy hangzott. "Lord Triesman sértő viselkedését vagy megjegyzése esetleges igazságtartalmát vizsgálják-e? Jerome Valcke erre azt válaszolta, hogy "mindkettőt."


"Minél előbb bele akarunk tekintetni a részletekbe" - közölte a főtitkár. Valcke azt mondta, hogy reményei szerint az etikai bizottság a dél-afrikai vébé június 11-i nyitányakor elkezdheti a munkáját.
Lord Triesman vasárnap mondott le a 2018-as világbajnokság rendezésére szóló pályázat biztossági elnöki posztjáról, és egyben az angol Labdarúgó Szövetség vezetéséről is.

Bukását a Mail on Sunday című konzervatív lap okozta. Az újság nyilvánosságra hozta egy titokban készült hangfelvétel szövegét, amely szerint Lord Triesman bundázással vádolta meg a spanyolokat. A 66 éves David Triesman egykori munkatársának, Melissa Jacobsnak mesélte el feltételezését, és állítólag a nő volt az, aki a felvételt készítette, majd jó pénzért eladta az újságnak.

Triesman azt mondta a Melissa Jacobsszal folytatott beszélgetésben, hogy a spanyolok a dél-afrikai vébéről egyébként lemaradó oroszoktól kérnek segítséget, akiknek cserébe megígérik, hogy a 2018-as világbajnokság rendezéséről döntő szavazáson számíthatnak a spanyol voksokra. Spanyolország és Oroszország is pályázik a 2018-as világbajnokság rendezésére. A cikk megjelenése után kitört a botrány, és az Angol Labdarúgó Szövetség faxüzenetben kért bocsánatot a spanyoloktól és az oroszoktól.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!