Putnok hírei

2012.01.10. 11:50

Putnokról a művészet világába

Putnok - Már általános iskolás korában késztetést érzett a színpad világa felé.

Putnok - Már általános iskolás korában késztetést érzett a színpad világa felé.Katona Kornél Putnokon végezte az általános majd a középiskolát, innen Egerbe főiskolára jelentkezett, kommunikáció és művelődésszervező szakra. Nemsokára rádöbbent, hogy semmi keresnivalója ezen a vonalon és inkább a színészi pálya mellett döntött. Számos nagysikerű darabban feltűnik a fővárosi színházakban is, de életében Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház társulata hozott változást. Ott most jól érzi magát a bőrében, egy éve csatlakozott a teátrum együtteséhez. A televíziónézők a közeljövőben, a Jóban-Rosszban című nagysikerű sorozatban láthatják majd.

Trapézon

Arra a kérdésre, hogy mikor fogalmazódott meg benne először, hogy a színészi pályát válassza a következőket mondta:

- Érettségi után szerettem volna erre a pályára jelentkezni, de a szüleim azt szerették volna, ha elvégzek úgymond valami „normális” iskolát. Ezért jelentkeztem először a kommunikáció és művelődésszervező szakra, ahová fel is vettek. Már általános iskolás koromban késztetést éreztem a színpad világa felé, hiszen számtalan szavalóversenyen vettem részt. Jó pár ilyen versenyt meg is nyertem, de ekkor nem gondoltam még a színészetre. Szüleim még mindig szerettek volna valami mást, mindaddig, amíg meg nem láttak színpadon, Budapesten a Ruttkai Éva színházban, ahol Pécsi Ildikó rendezésében a Hattyú című darabban, György herceget alakítottam. Ez volt igazán az első nagy fellépésem, hiszen olyan nevekkel játszhattam együtt, mint Esztergályos Cecília, Voith Ági, Lőte Attila, Maros Gábor, Lux Ádám és természetesen Dobó Kata.

Katona Kornél arra a felvetésre, hogy a színészetnek külön mozgáskultúrája van, de a zene is gyakori egy-egy darabban és ilyen előadásokban és produkciókban is fellép elmondta:

- Ez így van. Ilyen volt a Kisfiú és az oroszlánok, című darab. Ebben én voltam Robertó a trapézművész. Fél évet kellett járnom a fővárosi nagycirkuszba, ahol a trapézon kellett tökéletes szintre fejlesztenem az akrobatikát. Nem volt nehéz, hiszen kiváló artistáktól tanultam. Az operettben, ebben az évadban, a Mágnás Miskában kaptam szerepet. Egyébként azt mondom magamról, hogy inkább prózai színész vagyok, de nagyon szeretem a musicalt is.

Szerepálom

Katona Kornélnak is van szerepálma, célkitűzése melyeket szeretne a művészi pályáján megvalósítani.

- Minden színésznek van szerepálma, így nekem is. Nekem Molnár Ferenc darabjában eljátszani az ördögöt. Itt meg kell jeleníteni az ördögöt olyan formában, hogy azért szerethető is legyen a közönségnek, és ugyanakkor legyen negatív figura is. Ez egy olyan szerep, ami egészen a határon táncol, hiszen az ördögnek félelmetesnek és egyben viccesnek is kell lennie. Ez az a szerep, ami nagy kihívás és színészi feladat lenne. Ez az igazi nagy álmom, de természetesen abszolút az én kereteim között, az én színészi tapasztalatommal, tudásommal eljátszani.

-TI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!