szponzorált tartalom

2021.03.30. 13:32

Aktívan tesznek a város nyugalmáért

A közbiztonság megtartását és növelését kiemelt feladatának tekinti Nyékládháza városának vezetése.

Mint azt dr. Marcinkó Eszter aljegyző elmondta: a közterület-felügyelők aktívan fellépnek a város nyugalma és védelme érdekében. A szakmai munka még eredményesebbé tétele miatt felvették a kapcsolatot a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatójával, Vincze Csabával, aki szakmai segítséget nyújtott nyékládházi kollégáinak.

Dr. Marcinkó Eszter aljegyző hozzátette, hogy a közterület-felügyelet szigorún fellép az illegális szemetelők felderítése érdekében. A kihelyezett kamerarendszer kiértékelése után minden esetben a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatti hatósági eljárást kezdeményeznek az illegális szemetelőkkel szemben.

Az egyes utcákban megnövekedett kamionforgalom miatt a település közterület-felügyelete fokozottan ellenőrzi az áthaladó kamionforgalmat és vizsgálja a behajtási engedélyeket. Ennek eredményeképpen több, mint száz feljelentéssel éltek eddig az illegális behajtókkal szemben.

A közterület-felügyelet napi feladatai mellett folyamatos segítséget nyújt a koronavírus miatt az idősek ellátásában. Több hónapon keresztül például minden nap ebédet és gyógyszert vittek az idős koruknál fogva veszélyeztetett korosztály számára. Az idősek védelme és segítése kiemelten fontos a közterület-felügyelet számára. Az elmúlt időszakban előfordult olyan eset is, hogy otthonába kisértek egy idős hölgyet, mert megszédült a boltból hazafelé menet.

A közterület-felügyelet aktív szerepet vállal az állatvédelem területén is. Folyamatosak a helyszíni szemlék az ebtartók körében, és összevetik megállapításaikat az állatorvosi kamara által működtetett kisállat-nyilvántartó rendszerrel. Abban az esetben, ha olyan ebet észlelnek, amely nincs a nyilvántartásban vagy nincs chippelve és veszettség ellen beoltva, jelzik a polgármesteri hivatalnak, amely minden esetben felszólítja a kutya tulajdonosát kötelezettségei teljesítésére. Ennek elmaradása esetén állatvédelmi hatósági eljárás kezdődik. Aktívan részt vesznek a közterület-felügyelők a veszélyhelyzetben lévő ebek mentési folyamataiban is.

A város közbiztonságát ugyanakkor éjjel-nappal „látó” kamerarendszer is figyeli, illetve a polgárőrség csapata is garantálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában