Hirdetés

2022.11.30. 00:00

Termelési kapacitás bővítése valósult meg a ReMat Zrt. rakamazi telephelyén

A ReMat Hulladékhasznosító Zártkörűen működő Részvénytársaság kapacitásbővítő beruházást hajtott végre rakamazi telephelyén. A projekt a Széchenyi 2020 programban 24,08 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával valósult meg.

A fejlesztett termelési folyamatban natúr csomagolási hulladék feldolgozása révén LDPE, illetve LLDPE granulátum előállítása történik. A projektben beszerzett új csigás prés segítségével mintegy 50 kg/óra többlet kapacitást realizált a vállalkozás. Ennek megfelelően naponta mintegy 1200 kg-mal több alapanyag dolgozható fel, mely éves relációban 360 tonna többlet kapacitás bővülést jelent. 

A teljesítmény növekedése miatt a technológiai sor mosó részéhez egy nagy teljesítményű rázó rosta beillesztése is megtörtént, mely a fésűs mosóból érkező darabolt vizes polietilén (PE) műanyagból történő vízleválasztást biztosítja. A beszerzésre kerülő eszközök megfelelő elhelyezése és megóvása érdekében a termelőcsarnok tetőszerzetének cseréje, új szendvicspanel felrakása és az eső vízelvezető csatorna átalakítása is megvalósult. 

A projekt közvetlenül hozzájárult a meglévő munkahelyek megőrzéséhez valamint új munkahelyek teremtéséhez is, így 3 fő új munkavállaló foglalkoztatására is lehetőség nyílt. A sikeresen megvalósult fejlesztés által a cég termelési kapacitása bővült, versenyképessége növekedett. A fejlesztett tevékenység kapacitásainak bővítése közvetlenül hozzájárult a környezeti terhelés csökkentéséhez.

Pr cikk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában