Hirdetés

2022.11.28. 00:00

Szentdomonkos és Borsodnádasd között megújul a 25. számú főút

2022. májusában megkezdődött a 25. sz. főút Szentdomonkos és Borsodnádasd közötti szakaszának fejlesztése mintegy 7 km-en.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Forrás: NIF Zrt.

Az átépítés érdekében jelenleg is zajlik a területelőkészítő munka, a bozót- és cserjeírtás, a fakivágás és erdőirtás. Várhatóan jövő tavasszal folytatódik az építés a közművezetékek kiváltásával, az út-, híd-, támfal- és földműépítési fázisokkal.

A szakasz felújítása Szentdomonkos és a Bekölcei bekötőút között teljes útzárral jár majd, ezért terelőutat jelölnek ki. A lezárt szakasz forgalmának terelése a 25. sz. főúton a Tarnalelesz-Szúcs-Egercsehi közötti szakaszon, valamint Egercsehi belterületi szakaszán, illetve Bekölce belterületi és külterületi szakaszára történik. Egercsehi belterületén a 2510. sz. úton egyirányú forgalmi rend bevezetésére kerül sor, az ellenirányú forgalom az Egercsehi, Petőfi S. utcát veszi igénybe. A terelőút november végére készül el, így a tervek szerint a főút felújítással érintett szakaszát december 1-től lezárják.

Térképen az érintett útszakasz
Forrás: NIF Zrt.

A 25. számú főút új szakaszának fejlesztésével új, teherbíróbb pályaszerkezet, a jelenleginél szélesebb burkolat, valamint a főút szerpentines szakaszán kapaszkodósáv épül ki. A fejlesztés munkálatai támfalak építését is szükségessé teszik, köztük talajtámfal és gabion támfalak létesítését: a Heves megyei szakaszon összesen 24 helyen, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig 4 helyen. A projekt során átépítésre kerül a Karácsony-völgyi-patak híd is.

A két megyét érintő beruházásnak köszönhetően várhatóan 2025. nyarára a térségben biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés, valamint jelentősen csökkenni foga baleseti kockázat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában