Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Jelentősen gyarapodott a közösség vagyona

Rendkívül sikeres volt az elmúlt 12 év Halmaj életében, különösen az utolsó négy évben régóta várt fejlesztések valósulhattak meg.

A kerékpárhálózat ünnepélyes átadása

Forrás: PH

A közlekedési feltételek javítása érdekében több mint 2 km hosszban bővült a kerékpárhálózat, felújították az Állomás, a Rákóczi és a Május 1. utcát, valamint új út épült az óvodához. Teljes rekonstrukció keretében megújult a Körzeti Fogászati Rendelő, az önkormányzati hivatal és a napközi otthonos konyha. Óvodafejlesztésre, orvosi műszerek, bútorok, valamint kommunális gépek és eszközök beszerzésére is sor került. Szolgálati lakást újítottak fel és építési telkeket közművesítettek, valamint három új játszóparkot hoztak létre. Történelmi múltunknak emléket állítva, Szent István és Kálvin János szobrát, valamint Turul emlékművet helyeztek el.

 

A fejlesztések döntően európai uniós és hazai pályázati forrásokból valósultak meg. A nagyobb léptékű beruházásokra több mint 200 millió forint támogatást nyertek el a TOP és Vidékfejlesztési Program keretében, amelyet közel 20 millió forint saját forrással egészítettek ki.

 

– Sokat jelentett a kormány által elindított Magyar Falu Program, melynek keretében mind ez idáig 100 millió forint támogatást nyertünk el. BM-forrásból további 26 millió forint támogatásban részesültünk, melyhez 12 millió forint saját forrást is felhasználtunk. A beruházások mellett jelentős számú lakó- és mezőgazdasági hasznosítású ingatlan megvásárlásával, több mint félmilliárd forinttal gyarapítottuk a közösség vagyonát – mondta Tóth József polgármester.

 

– Dr. Koncz Zsófia képviselőnkkel sikeresen együtt dolgozva jelentős fejlesztések megvalósítása és előkészítése folyik. Épül az új bölcsőde, és rövidesen elkezdődik a csapadékvíz-elvezetési, valamint az M30-as piac és elektromosautó-töltőállomás kivitelezése is, melyek együttesen meghaladják a 400 millió forint beruházási összértéket. További három nagy fejlesztés előkészítése folyik, melyek keretében az M30-as lehajtó mellett gazdasági övezet, komplex ökoturisztikai szabadidőpark, illetve szociális szolgáltató központ létesülhet, amelyek meghatározzák a település jövőjét, a további fejlődési irányokat – tette hozzá a polgármester.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában