Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Cél a folytonosság

Ismerni kell a lakosság, a vállalkozások igényeit, együtt megfogalmazni az elérni kívánt célokat.

Bihari Lajosné

Forrás: PH

– Önkormányzatunk fejlesztési elképzeléseiben a folytonosságra és fenntarthatóságra való törekvés kap kiemelkedő szerepet. Igyekszünk a megkezdett munkát folytatni annak érdekében, hogy a lakosság életminőségét javítani tudjuk – tudtuk meg Bihari Lajosné polgármestertől. – Bízunk abban, hogy a megépült bölcsőde átadásával új szintre emelkedik a községben a szociális ellátás színvonala. Az elmúlt időszakban jelentős útaszfaltozási munkák voltak, de még mindig vannak aszfaltozatlan belterületi útjaink, ezen próbálunk segíteni újabb pályázattal. A településkép javítására szolgáló pályázaton a közösségi ház tetejét tennénk rendbe, és kisebb mértékű bővítése mellett parkolóépítés és közösségitér-fejlesztés, valamint az egykori COOP-épület homlokzatának felújítása történhet meg. A korábban megkezdett belterületi csapadékvíz-rendezést folytatva szeretnénk újabb területeken javítani a helyzeten, elősegíteni, hogy a csapadékvíz minél hamarabb ki tudjon folyni a belterületekről, valamint megkezdeni a Berekkerti-patak rendbetételét a Csincse-patak torkolatától. A helyi egészségügyi ellátást elsősorban fogászati eszközök beszerzésével kívánjuk javítani. A Magyar Falu Pályázat keretében az elmúlt évben vásárolt fűnyíró kistraktor felszereltségét kívánjuk bővíteni, illetve folytatni szeretnénk a járdafelújítási programunkat is.

 

A polgármester kifejtette: „Önkormányzatunk a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségein javítva a sporttelepen játszótér építését kezdte meg. A Harsányi Sport Egyesület ugyanakkor a látogatók számára vizesblokkot alakít ki. Ezek a munkák az év tavaszán befejeződnek, és reményeink szerint egy közkedvelt játszótérrel is gyarapodik a település. A koronavírus-járvány miatt felértékelődött a természet közelsége. A rutinos túrázók mellett a nagyvárosban élők és egyre több család választja az erdei kirándulásokat, Harsány pedig kiváló vendéglátóhelyekkel és színvonalas szálláslehetőségekkel várja az ideérkezőket.”

 

Közösen gondolkodva

 

– Önkormányzatunk fejlesztési elképzelései elsősorban az itt lakók számára születtek meg – folytatta Bihari Lajosné. – A fentiekből is látszik, hogy egy település fejlesztése csak közös gondolkodás mentén lehet sikeres. Szükséges ismerni a lakosság, a vállalkozások igényeit, együtt megfogalmazni az elérni kívánt célokat. A megvalósításban pedig támaszkodni kell minden itt élő, minden itt dolgozó jó szándékú munkájára, mert egy település csak az itt élők, dolgozók konstruktív együttműködésével és aktív részvételével lehet sikeres.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában