Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A helyieket szolgálják

A megvalósult projektek mind az emődi lakosokért történnek, a közhangulatot és a komfortérzetet javítják.

– Az elmúlt időszakban több olyan beruházást, felújítást sikerült elsősorban kormányzati támogatással megvalósítani, amelyek hiányt pótoltak – jelentette ki Fekete Tibor, Emőd polgármestere. – A meglévő önkormányzati intézményrendszer épületeinek felújítását, az út- és járdahálózat korszerűsítését, megújítását szolgálják a fejlesztések. Megépült a Művelődési Ház és Könyvtár, felújítottuk a sportöltözőt, a polgármesteri hivatalt, az orvosi rendelőket, a Geleji úti óvodát, az általános iskola A épületét, valamint az idősek nappali ellátását szolgáló épületet. A gyerekek és a fiatalok nagy örömére megépült a sportpark, valamint új elemekkel bővült a játszótér. Több út kapott új aszfaltburkolatot az utóbbi években, és folytatódott a járdák felújítása is. A megvalósított beruházásokat, felújításokat a lakosság többsége örömmel fogadta. Természetesen azon vagyunk, hogy az itt élők észrevételeit, jelzéseit figyelembe vegyük, de az anyagi lehetőségek nem teszik lehetővé, hogy minden feladatot azonnal elvégezzünk. Az eddig elvégzett beruházások, felújítások mind az itt élőket szolgálják, a közhangulatot és a komfortérzetet javítják, tovább alakítják a kisvárosi arculatot.
 

A polgármester hozzáfűzte: „A megvalósított fejlesztések – számottevő saját forrás felhasználása mellett – csak jelentős állami támogatással jöhettek létre, melyek összege jelentősen meghaladja az egymilliárd forintot. Ehhez nagy segítséget kaptunk Tállai Andrástól, térségünk országgyűlési képviselőjétől.”
 

– Az elvégzett munkák mellett jelentős fejlesztések előtt állunk – folytatta Fekete Tibor. – Az idén folytatjuk az előző esztendőben elkezdett kétcsoportos bölcsőde és az ötszáz adagos konyha építését, melyek átadását júliusra tervezzük. Elkezdődtek a Puhl Sándor Sportcsarnok előkészítő munkái is. További utcák újraaszfaltozását elvégezzük, és folytatjuk a járdaépítést és újabb parkolók kialakítását is.

 

Városfejlesztések tényszerűen
 

Kétcsoportos bölcsőde építése: 210 millió forint, ebből támogatás: 200 millió forint.
Központikonyha-építés: 280 millió forint, ebből támogatás: 240 millió forint.
Puhl Sándor Sportcsarnok előkészítő munkái: 88 millió forint, ebből támogatás: 88 millió forint.
Utak felújítása: 52 millió forint, ebből támogatás: 52 millió forint.
Orvosi eszközök beszerzése: 2,5 millió forint, ebből támogatás: 2,5 millió forint.
Járdaépítés: 12 millió forint, ebből támogatás: 2 millió forint.
Ravatalozó előtti járdafelújítás és vizesblokk kialakítása: önerőből 13 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában