Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A gyarapodás látható jelei Farkaslyukban

A fejlesztések az átutazóknak is szem előtt vannak. A fejlődés előnyeit a helyi közösség élvezheti. Tervezik a jövőt.

Pintér Zsolt polgármester

„Szeretett településünk, Farkaslyuk nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során. A 2019-es választások után kezdtem meg munkámat polgármesterként, képviselő társaimmal. Mindannyiunk célja az volt, hogy a már folyamatban lévő projekteket befejezzük és településünknek újabb pályázatokat nyerjünk, olyan fejlesztések érdekében, amelyekre nagy szüksége volt településünknek. Erre példa a Magyar Falu Program pályázata által megvalósított Eperjes dűlő és a Kinizsi Pál utcák aszfaltozása. Európai uniós forrásból közintézményeink megszépültek, energetikai fejlesztéseken mentek át. Megkezdtük a környezetünk szépítését, zöldítését” – sorolta Pintér Zsolt polgármester, hozzátéve: minden korosztály tetszésével találkoztak a fejlesztések.

 

A gyarapodást az átutazók is megtapasztalhatták: elég, ha csak a Szilvásváradi úton megépített új buszmegállókat említjük, vagy az elültetett facsemeték által megszépült útszakaszokat. Az energetikai korszerűsítésnek pedig a helyi költségvetés látja hasznát: a közintézményekben a rezsiköltségeken tudnak spórolni.

 

A polgármester megemlítette: sokat számít nekik, hogy a térség országgyűlési képviselője, Riz Gábor segíti a munkájukat, mindenben támogatja ötleteiket, elképzeléseiket.

 

Tények

 

A következő évek tervei

 

  • Idén elkezdenék a Jószerencsét teret körülvevő közterületek rendbetételét, felújítását. Ide tartozik a háborús emlékmű felújítása és áthelyezése a temetőbe, emlékpark kialakítása a nemzeti ünnepek méltó megemlékezése céljából.

     

  • Helyi piac kialakítása az árusoknak.

     

  • A körforgalom átépítése, kialakítása a közlekedésbiztonság érdekében.

     

  • A trianoni kereszt parkjának felújítása, virág és díszcserjék ültetésével.

     

  • Az EL-CO cég romos épületeinek, kerítéseinek (Gyürky Gy. utca) felújítása, rendbetétele a tulajdonos bevonásával.

     

  • Az idősek otthona külső felújítása, park­jának felvirágoztatása.

     

  • A köztemető ravatalozójának felújítása, digitális temető-nyilvántartás elkészítése.

     

  • Az ifjúsági tábor külső és belső felújításának folytatása.

 

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában