Ózd hírei

2019.05.03. 11:42

Azt hazudta a nőnek, hogy a szolgáltató embere

Ózd - Megtévesztette az idős nőt, majd amikor nem figyelt, meglopta és távozott.

Ózd - Megtévesztette az idős nőt, majd amikor nem figyelt, meglopta és távozott.

A vádlott 2018. augusztus 23-án Ózdon a kora dél­előtti órákban kifigyelte az idős sértettet, majd hazáig követte. Néhány perccel később becsöngetett az idős asszonyhoz, majd magát fiktív néven, egy közüzemi szolgáltató munkatársának kiadva információkat kért egy kitalált tartozás rendezése érdekében. Amíg az idős asszony megpróbálta tisztázni a helyzetet, s egy telefonszámot diktálni a vádlottnak, addig az – kihasználva a sértett figyelmetlenségét – belépett a nagyszobába, és magához vette az asztalon található mobiltelefont és memóriakártyát, melyek együttes értéke körülbelül 35 ezer forint volt. Mivel az idős asszonynak gyanús lett a férfi, igazolványt kért tőle, aki arra hivatkozott, hogy azt az autóban hagyta, majd visszajön megmutatni. A vádlott ehelyett azonban sietősen távozott a helyszínről a telefonnal a zsebében.

Két év felfüggesztve

A járásbíróság kifosztás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, mely miatt 2 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év börtönbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabása során figyelembe vette a bíróság, hogy a vádlott megbánta tettét, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte, hogy az időskorúak kiszolgáltatott helyzetével sokan élnek vissza.

ÉM


[related-post post_id="4194458"]

[related-post post_id="4134607"]

[related-post post_id="4075720"]

[related-post post_id="3917299"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!