Ózd hírei

2012.06.19. 16:05

Szakkörök után, táborok előtt

Ózd, Bánréve - Közel ötszáz diákot vontak be a tanításon kívüli foglalkozásokba Ózdon és Bánrévén.

Ózd, Bánréve - Közel ötszáz diákot vontak be a tanításon kívüli foglalkozásokba Ózdon és Bánrévén.Az elmúlt bő egy esztendőben több mint 36 millió forintot fordíthattak Ózdon az iskolai szabadidős tevékenységek fejlesztésére. Nyolc partnerintézményben közel ötszáz általános iskolás és óvodás vett részt a szerteágazó képzésben, a gyerekek pedig egy gálaműsor és kiállítás keretében be is mutatták, hogy mivel foglalkoztak a mögöttünk hagyott időszakban. Az elnyert pályázat révén valamennyi szabadidős tevékenység ingyenes volt, ami ugyancsak fontos szempontnak számított a lebonyolítás idején.

Művészeti és reálképzés

- Sajnos nagyon szegény környék a miénk, ezért a családok többsége nem tudna pénzt áldozni az ilyen képzésekre – tette hozzá Szaka Attila, projektmenedzser. – Éppen ezért hatalmas lehetőségnek tekintettük az Ózdi Művelődési Intézmények által elnyert Európai Uniós pályázatot, amit igyekeztünk a lehető leghatékonyabban felhasználni. Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen hét általános iskolában és egy óvodában összesen negyven délutáni szakkör futott az elmúlt tanévben. Rengeteg művészeti képzést valósítottunk meg. Sokféle táncot, színjátszást és bábozást oktattak a kollégák, de volt egy reáltudást gyarapító része is a programnak. A matematika, az informatika, a kémia, a fizika és a környezetvédelem mellett igyekeztünk figyelmet fordítani az idegen nyelvek tanítására is.

A művészeti csoportok az ózdi Olvasóban megtartott gálaműsoron adták elő a produkciójukat. A fiatalok több száz érdeklődő, szülő előtt léptek színpadra. Ezzel egy időben a szakkörökön készült munkákból is nyílt egy kiállítás, ebből is látszott, hogy mennyire széles körű programban vehettek részt az ózdi és a bánrévei iskolások.

Ötnapos témahetek

- Nagyon örülök, hogy ennyi gyereknek tudtunk hasznos délutáni elfoglaltságot nyújtani – folytatta Szaka Attila. – A tanévnek és ezzel együtt a szakköröknek a végéhez értünk, de a tizenöt nyári tábor még csak most kezdődik el. Ezeknek egy része a projektgazdához, az ózdi Olvasóhoz kötődik, a többit pedig az iskolákban bonyolítjuk le. Június 18-tól több mint háromszáz gyerek vehet majd részt az egyenként ötnapos témaheteken. A teljes ellátás mellett a diákok a nyári szünetben is hasznos ismereteket szerezhetnek az uniós pályázatnak köszönhetően.

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!