Ózd hírei

2012.05.21. 14:52

Először maratoni távon Ózdon

Ózd - Az ózdi hegyen 3 óra 15 perc kellett a maratoni szám győztesének.

Ózd - Az ózdi hegyen 3 óra 15 perc kellett a maratoni szám győztesének.Az Ózdi Hegyi Futóverseny 17 esztendős történetében idén voltak a legnagyobb újítások. A Teknőc Futó klub ugyanis először írt ki maratoni távot, a 11.4 km pedig az első ízben kiírt Magyar Hegyi – és Terep Kupasorozat nyitó állomásának számított. A rendezők ezen a délelőttön többszáz embert mozgattak meg, hiszen megtartották a 300 méteres ovisfutást, az általános és középiskolások pedig 3 km-en mérték össze az erejüket. A maratoni számnak összesen nyolcan vágtak neki, a terep és az óra mellett a pokoli hőséggel is meg kellett birkózniuk. A győzelmet végül a miskolci Karlowits-Juhász Tamás szerezte meg, 3 óra 15 perces időeredménnyel.

Kellettek a kilométerek

- Csak a verseny reggelén döntöttem el, hogy a leghosszabb távot választom – fogalmazott Karlowits-Juhász Tamás. – A jövőbeni nemzetközi feladataim miatt szükség volt a kilométerekre, ezért nem bántam meg, hogy maratont futottam. Ezen a hegyes terepen a 42 kilométer egész biztos, hogy normál viszonyok között ötven fölöttinek felel meg. A hőséggel ugyan meg kellett küzdeni, de ez is hozzátartozik a versenyzéshez. Egy nagyszerű hangulatú, jól szervezett délelőttön vagyunk túl, korábban is szerettem Ózdra járni, de az elmúlt években sokszor ütközött más feladatommal, csak ezért nem jöttem. Annak pedig kimondottan örülök, hogy az én nevemhez fűződik az első maratoni szám megnyerése.

A 21 km-en az egri Szajkó Csaba győzött, de legalább ekkora figyelem kísérte a 11.4 km-es távot. Már csak azért is, mert az újonnan elindított Magyar Hegyi és Terep Kupasorozat első állomása volt. Leggyorsabban a salgótarjáni Langer Olivér teljesítette a kijelölt pályát, a nógrádi futó sokadszorra nyert valamilyen számot Ózdon. A futó délelőttön egyébként nagyon sokan elindultak, rengeteg általános és középiskolás, valamint óvodás sportolt ezen a napon. 

Az Ózdi Hegyi Futóverseny győztesei:

42 km, férfiak: Karlowits-Juhász Tamás (Miskolc), nők: Csató Tímea (Eger).

21 km, férfiak: Szajkó Csaba (Egri TC), nők: Nyilas Zsuzsanna (Miskolc)

11.4 km, férfiak: Langer Olivér (Salgótarján), nők: Kazainé Bodnár Szilvia (Emőd).

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!